Bilindiği gibi; 29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Hüseyin İlgin Yıldırım ile aynı oyu alan Demokrat Parti (DP) Adayı Salih Özdemir"in belediye başkanlığı kuraya kalmıştı. İlçe Seçim Kurulu"nda çekilen kura sonucunda DP Adayı Salih Özdemir Bağarası Belde Belediye Başkanı ilan edildi. Yapılan kura çekimi sonrasında mazbatasını alan Bağarası beldesinin yeni Belediye Başkanı Salih Özdemir yapılan törenle Başkanlık koltuğuna kavuştu.
Söke"nin 10 bin nüfuslu en büyük beldesi Bağarası Beldesinde DP aydın İl Başkanı Engin Polat, DP Söke İlçe Başkanı Musa Avcı, partililer ve çok sayıda vatandaş DP Belde Merkezi"nde toplandı. Belde içinden yürüyerek Bağarası Belediyesi önüne gelen topluluğu çok sayıda vatandaş tarafından alkışlarla karşıladı. Gerçekleşen törende dana kesilirken, ilk olarak dua okundu.
“Biz sözümüzün arkasındayız. Adımız miskindir bizim, düşmanımız kindir bizim. Biz kimseye kin tutmayız; cümle alem birdir bize” dizeleri ile sözlerine başlayan Belediye Başkanı Salih Özdemir; “Ben Bağarası ve Bağarası halkının Belediye Başkanı olacağıma namus ve şeref sözü veriyorum” dedi.
“Seçim sonrasında coşkulu bir şekilde eğlenmek hakkımızdı ama çile çektik” diye Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir; Cuma günü gerçekleşecek eğlenceye tüm Bağarası halkını davet etti. Vatandaşların müzik eşliğinde zeybek oynadığı törende Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir daha sonra Belediye Başkanlığı makamına çıktı. Tebrikleri kabul eden Salih Özdemir Belediyenin balkonuna çıkarak halkı selamladı.