Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı bürokrasiye isyan etti. Gerekli yazışmaların zamanında yapılmaması nedeniyle bu yaz Didim’e gelecek olan 3 geminin seferlerini iptal ettiğini söyleyen Kamacı “Biz Didim’e turist gelsin diye yerel yönetim ve esnaflar olarak takla atarken bürokrasi 3 gemiyi iptal ettirdi.” sözleriyle duruma isyan etti.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu’da katılırken, Başkan Kamacı Mobil Gümrük Kapısına gerekli izinlerin verilmediği için çalışmadığını ve bu nedenle de Didim’e gelecek 3 geminin seferlerini iptal ettiğini söyledi.

Thomson firmasına ait 3 geminin Didim’e uğramadan seyrine devam ettiğini belirten Kamacı “Bilindiği üzere İlçemizde Mobil Gümrük Kapısı mevcut; burayı belediye olarak biz yaptık. Yerin kirasını da siz alın diyerek Mal Müdürlüğüne teslim ettik. 5 senedir bu yer çalışıyor ama bu yıl gerekli yazışmaların ve izinlerin zamanında yapılmaması nedeniyle gemiyle Didim’e gelecek turist ne yazık ki gelemiyor. Gümrük kapısını işleten Yeşil Marmaris firması, Mal Müdürlüğünden kiralama ve izin talebinde bulunuyor fakat yazışmalara 27 Şubatta Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gönderiliyor. Bu yazıya cevap 12 Haziran’da geliyor ve bazı kriterler var mı diye cevap yazısı istiyor. Firmada istenilen kriterlerle ilgili bilgiyi yazıp gönderiyor. İş bu şekilde uzayıp gidecek. Bu tür yazıları firma alamadığı için de Gemiler yetkisiz limana çıkmak istemiyor. Gemiler yolcusunu indiremediği için seferler iptal oluyor. Biz Didim’e turist gelsin diye yerel yönetim ve esnaflar olarak takla atarken bürokrasi 3 gemiyi iptal ettirdi. Bu evrak işi Ankara’da değil Aydın’da yapılmalıydı. İzin gelinceye kadar Temmuz ayı gelir yine gemiler iptal olur” sözleriyle bürokrasiden dert yandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png