Belediye meclis salonunda düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısıyla mahalle muhtarlarının talep ve önerilerini dinleyen Başkan Kale, 2016 yılında İncirliova’ya yapılacak hizmet ve yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ben yaptım oldu anlayışından uzak durduklarını, mahalle muhtarlarıyla istişarelerde bulunmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kale; “Göreve geldiğimiz günden bu yana sizlerle yaptığımız istişareler doğrultusunda mahallelerimizde acil çözülmesi gereken sorunlara öncelik verdik. Elimizdeki kısıtlı imkanlarla hizmet mekanizmasını adil bir şekilde çalıştırmaya gayret ediyoruz.
Bugüne kadar, elimizin değmediği, hizmet götürmediğimiz bir tek mahallemiz yok. Bundan sonra da İncirliova için her zaman birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI OLACAKTIR”

İlçe genelinde yapılan hizmetlere ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Başkan Kale; “İlçemiz genelindeki yolların çamurdan kurtulması için yaklaşık 80 bin metrekare parke taşı döşeme işini gerçekleştirdik. Birçok mahallemize çocuk oyun parkı ve sosyal tesis kazandırdık. Acarlar Kapalı Pazaryerini bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İhtiyaç Sahibi, engelli vatandaşlarımıza yönelik gıda, nakdi, ilaç, ücretsiz hastane ulaşım hizmeti, tekerlekli sandalye, evde sağlık hizmetlerini kendileriyle buluşturduk. Park İncirliova Sosyal Tesisimizi modern bir görüntüye kavuşturduk. Hamam İnşaatının yapımını başlatarak yılların kanayan yarasını ortadan kaldırdık. Okullarımıza ve amatör spor kulüplerimize araç gereç ve malzeme desteğinde bulunduk.

 İlçemiz genelindeki çöp döküm alanlarını kapatarak vahşi çöp atılmasının önüne geçerek buraların ıslah çalışmalarını gerçekleştirdik. Çöp toplama ve çevre temizlik hizmetlerini ilçemizin en ucra mahallesine kadar sorunsuz bir şekilde götürmekteyiz. İlçemiz genelindeki tüm cami, okul ve mezarlıkların bakım onarım ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Aynı şekilde mahallelerimizdeki muhtarlık odalarının bakım onarımlarının yapılması, düğün salonlarındaki eksik olan lavabo, mutfak, çatı, bulaşıkhanelerini yapıyoruz.

Özellikle ilçe merkezimizden uzak olan mahallelerimizde yıllardır çözüm bekleyen yeni yolların açılması, köprü ve istinat duvarların yapılması, köy kahvelerinin bakımları, köy meydanlarının parke taşı döşenmesi ve çevre düzenlenmeleri ile çocuk oyun parklarının yapılmasına büyük önem verdik. Dün yaptıklarımız, gelecekte yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Siz değerli mahalle muhtarlarımızla sorunlarımızı birlikte çözmeye halkımıza hizmet vermeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

BARLAS; “BU KADARINI BEKLEMİYORDUK HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Toplantıya katılan mahalle muhtarlarının mahallelerine ilişkin talep ve önerilerinin ardından muhtarlar adına genel bir konuşma yapan Arpaderesi Mahalle Muhtarı Nihat Barlas; “Elbette, yıllardır çözüm bekleyen sorunlarımız bir anda ortadan kalkmaz. Lakin, sizlerin göreve gelmesiyle birlikte adilane bir şekilde hizmet mekanizmasını çalıştırması ve biz muhtarlarla istişarelerde bulunarak sorunlarımızın çözüme kavuşturulması bizi son derece memnun etmektedir. Açıkçası, bazı mahalle muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde aradan geçen bu kadar kısa zamanda böylesine önemli hizmet ve yatırımların gerçekleşmesinden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin de dediği gibi birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizin sorunlarını çözmeye devam etmemiz gerektiği inancındayım. Bu nedenle yapacağınız hizmetlerde biz mahalle muhtarları her zaman yanınızda olmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.