Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 9 yıl önce banka kredisiyle satın alınan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın da sahibi olan yaklaşık 60 bin üyeli Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 62'nci genel kurulu Adapazarı Atatürk Stadı'nda bugün yapıldı. Polisin geniş önlem aldığı genel kurula şu anki başkan Ahmet Aya ile muhalefet adayı Nuri Akyel katıldı.

Yaklaşık 5 bin çiftçinin katıldığı genel kurulda ilk gerginlik Nuri Akyel’in mevcut yönetimi eleştiren sözleriyle başladı. Akel konuşmasında divan kurulu için de sert ve küfürlü ifadeler kullanınca, divan kurulunun Akel’in konuşma yapmaması için mikrofonu kapatmasıyla gerginlik tırmandı.

Konuşamadan kürsüden ayrılan başkan adayı Nuri Akel, mevcut yönetimin Şeker Fabrikası'nın satışı için yetki istemesine tepki gösterdi. Bunun üzerine divan kurulu tribünlerdeki pancar çiftçilerinin oylarının sayılmasını istedi. Bu oylamaya mevcut başkan Ahmet Aya da katılınca diğer aday Nuri Akyel’in listesindeki bazı isimler tepki göstererek polis barikatını aşıp oy sayımı yapan mevcut başkan Ahmet Aya ve adamlarının üzerine doğru koşmaya başladı.

Arkadaşının engellendiğini gören başkan adayı Nuri Akel koşarak sahaya girip, Ahmet Aya’nın üzerine doğru yürüyünce durum daha da elektriklendi. Bu sırada mevcut yönetimdeki bir kişi başkan adayı Nuri Akel'e tekme yumruk vurmaya başladı. Hiç beklemediği bir anda yumruklanan Nuri Akyel kaçarak kurtulduktan sonra polis olaya müdahale etti. Bu olay üzerine polis genel kurulun yapıldığı stadyumda önlemlerini artırdı.