Aslan, görevden alınacağı ve istifa edeceği yöndeki haberlere tepki göstererek “Hiç kimsenin bizi görevden aldığı yok. Bizim de istifa gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Parti yöneticilerinin de katıldığı, ancak bir çok basın mensubuna haber verilmeden gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, “Diyorlar ki, genel merkez bizleri görevden alıyormuş! Genel Merkez, niçin Merkez İlçe Yönetimini görevden alacak? Hakkımızda şaibe mi var? İhalelere mi katılmışız? Parti teşkilatlarıyla uyumsuz mu çalışıyoruz? Kısacası ne yapmışız da genel merkez bizi görevden alacakmış? Bunlar maksatlı haberler. Beni, yönetimimi ve Ak Parti"yi yıpratmaya çalışıyorlar. Ben ve yönetim kurulum görevimizin başındayız” dedi.
AK Parti Aydın Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın Öğretmenevi"nde gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, son zamanlarda kendisi ve yönetimi hakkında çıkan haberlere cevap verdi. Merkez ilçe yönetiminin birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını devam ettiğini belirten Aslan: “Yönetim Kurulumuz 30 kişiden oluşuyor. Burada bir arkadaşımız ki kendisinin mazereti var, dışında tüm üyelerimiz mevcut. Hakkımızda, görevden alınıyor, istifa ediyor şeklinde haberler çıkıyor. Bunlar maksatlı haberler. Bizler görevimizin başındayız” dedi.

Bugüne kadarki merkez ilçe yönetimleri içinde en uyumlu ekip olduklarını ileri süren Hakkı Aslan: “Merkez ilçe olarak il yönetimiyle, kadın ve gençlik kollarımızla, en uyumlu çalışan ekip olduğumuzu inanıyorum. Aydın Merkez"de 22 mahallede, 5 beldede ve 56 köyde tam bir teşkilatlanmayı gerçekleştirdik. Sandık kurullarını oluşturduk. Yönetim olarak mahalli seçimlere katıldık. Az bir farkla belediye başkanlığı seçimlerini kaybettik. Kimse bu yönetimi başarısızlıkla suçlayamaz” dedi.

MERKEZ KARAR YÜRÜTME KURULU GÖREVDEN ALABİLİR

Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, merkez ilçe başkan ve yönetimini isteyenin görevden alamayacağını hatırlatarak: “Bir milletvekili veyahut il yönetimi ben merkez ilçe yönetimini görevden alıyorum diyemez. Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanı"nı ve üyelerini tüzük gereği partimizin Merkez Karar Yürütme Kurulu karar alarak görevden alabilir. Bu karara da boynumuz kıldan ince. Ancak, biraz öncede belirttiğim gibi böyle bir durum söz konusu değil. Bu tip haberler yalnızca bizi yıpratmak için çıkarılıyor” dedi.

TEKRAR ADAY DEĞİLİM

Göreve 3 yıl için seçildiklerini söyleyen Hakkı Aslan: “Bugün için şunu açıkça söylüyorum ki bir daha ki dönem aday değilim. Bayrağı bir başkasına devredeceğim. Bir dönem Merkez İlçe Başkanlığı bana yeter” dedi. Aslan, yönetim kurulu içinde bu göreve talip olacak üyelere destek olacağına da sözlerine ekledi.
Basın toplantısı şeklinde gerçekleştirilen toplantıya bazı basın mensuplarının çağrılmaması ve sadece bir basın mensubunun toplantıya katılması ise dikkat çekti./iha