Org. Başbuğ, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemlerin başarılı gibi gösterenlerin akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olacaklarını söyledi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemlerin başarılı gibi gösterenlerin akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olacaklarını belirterek, "Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Balıkesir'de düzenlediği basın toplantısında, astsubay meslek yüksekokulunda bulunmak ve öğrenci alayına sancak tevdi etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bizim için subay ve astsubaylar ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan, onların komutanı olarak büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Aktütün karakolunun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen olayları değerlendiren İlker Başbuğ, "İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun, öğrenin. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz açısından ise bu bir kahramanlık destanıdır. Olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi, Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından İkinci Ordu
Komutanına verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasını müteakip, kendine güveni olan bütün kurumlar gibi, ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip, elbette kamuoyuyla palaşılması gereken hususlar, komuoyuna bilgi olarak verilecektir. Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlarla ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı
eylemleri, altını çiziyorum, başaralı ıgibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı, daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, kararlığınını artırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır" diye konuştu.