BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. İstanbul"da polisin öğrencilere yönelik orantısız güç kullanımını “faşizm uygulaması” olarak nitelendiren Kışanak, “Başbakan"ın kızına serbest olan bir toplantı bu ülkenin üniversite gençliğine yasak. AKP"nin demokrasi ve özgürlük anlayışı böyle” dedi. Ne zaman demokrasi rafa kaldırılmak istense işe üniversite gençliğinden başlandığını vurgulayan Kışanak, “Türkiye İnsan Hakları Vakfı"nın rakamlarına göre, bu yıl 370 öğrenci soruşturma geçirdi ve 53 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Öğrencilere meydan dayağı çekilerek tüm üniversite öğrencilerine mesaj verilmek isteniyor” diye konuştu.
Dayak yiyen öğrencilerin BDP grubuna katılmak istediğini, ancak Meclis"e alınmadığını da kaydeden Kışanak şunları söyledi: “Başbakan rektörlerle toplantı yapıyor, öğrenciler de toplantıya temsilci göndermek istiyor. Bunun karşısında yaşanan ise tam bir faşizm örneği. Öğrenciler meydan dayağından geçirildiler. Bu olay mutlaka soruşturulmalı. Emniyet Müdürü açığa alınıncaya kadar bu mücadeleyi gençlerle birlikte yürüteceğiz.”
Başbakan"ın rektörlerle toplantısında, Kürt sorununu üniversitelerin gündemine almasına ilişkin sözlerini de değerlendiren Kışanak, “Başbakan, Kürt sorunu konusunda topu taca atmaktan vazgeçip anayasal düzeyde nasıl çözüm önerdiğini açıklamalı” dedi. İsim vermeden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik"in BDP"ye yönelik, “Cesur olsunlar” sözünü anımsatan Kışanak, BDP"nin ne kadar cesur olduğunun bilindiğini söyledi.