"ONURLU BİR MERHABA"

Taraftar grubunun konuyla ilgili yaptığı açıklama da zehir gibi oldu. Protestolar için "Galatasaray'ımız yeni evine kavuştu, yeni evine onurlu bir merhaba" diyen Tekyumruk'un yolladığı eleştiri okları hayli sertti:

"HAK ETTİKLERİ CEVABI ALDILAR"

"Galatasaray adı ile rant sağlamaya çalışanlar, kulüp yönetiminden devlet yönetimine, büyük Galatasaray taraftarının tepkisi ile hakettikleri cevabı aldılar."

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, TT Arena"nın açılış töreninde yaşanan olayların ardından Galatasaray Kulübü"nün polise teslim ettiği stattaki 200 kameraya ait görüntülerin incelenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü"nde özel çalışma ekibi oluşturuldu. Bu görüntüler, aynı zamanda

statta görevli 40 polis kamerasıyla birlikte hemen incelemeye alındı.

'ORGANİZE TEPKİ VAR' ŞÜPHESİ

Özel ekibin ilk tespitlerine göre, Erdoğan"ın stadı terk etmesine neden olan protestoların kale arkası bölümünde oturan yaklaşık 150 kişilik bir grup tarafından başlatıldığı anlaşıldı. Kendilerine “Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu” adını veren ve sol görüşlü olarak bilinen grubun, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar"ın sözleriyle birlikte başladığı ıslıklı ve yuhalamalı protestolara daha sonra stadın VIP ve VIP alt kısmında oturan kulüp davetlilerinin de katıldı.

Milliyet"e bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Tekyumruk” adlı grup tarafından başlatılan protestonun organize olabileceği yönünde işaretler bulunduğunu iddia etti. Aynı yetkili, olayın organize olduğunun tespit edilmesi halinde grubun siyasi konumu nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi"nin de soruşturmaya katılabileceğini bildirdi.

ÖZÜR DİLEMİYORUZ! ÖZÜR DİLEMEYE VE İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ

Kendilerine “Tekyumruk” adını veren taraftar grubu da Adnan Polat"ı istifaya, Başbakan Erdoğan'ı ve TOKİ Başkanı Bayraktar'ı Galatasaray taraftarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet etti. Grubun internet sitesinde şu görüşlere yer verildi:

“Bizlerin bu stad için, ne devlet erkanına, ne de Adnan Polat"a bir borcumuz var. Bu stad kimsenin cebinden çıkan para ile yapılmadı. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiği Ali Sami Yen arazisi karşılığı yapılan stad için Cumartesi akşamı yapılan protesto için Galatasaraylılığımızı sorgulayan, ancak kendi çıkarlarının söz konusu olduğunu bildiğimiz Adnan Polat'ı, Galatasaray taraftarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyoruz. Aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve tokinin başkanı olan şahsı da büyük Galatasaray taraftarından özür dilemeye davet ediyoruz.

"ZALİMİN ÖNÜNDE BAŞINI EĞMEYEN"

Galatasaray Spor Kulübünün gerçek sahibi büyük Galatasaray taraftarına; Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin açılışında onurlu duruşunuzla kulübümüzü kimsenin kendi çıkarları, rantı için kullanamayacağını gösterdiniz. İyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de bu kulüp bizim. Yapılan ve yapılacak tüm saldırılara karşı, kulübümüzü kendi menfaatleri için kullananlara karşı, tek çıkarı arma aşkı olan bizler tek yumruk, tek yürek olarak duralım. Biliyoruzki büyük kulüp, büyük taraftar olmak, alınan kupalarla, tribünü kaplayan pankartlarla değil, zalimin önünde başını eğmeyen onurlu duruş ile mümkündür.

MİLLİYET