Terörle mücadelede polis reformuna tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Yani suçlu terörle mücadele edenler mi, bir dön aynaya bak, bir iğneyi kendine batır bakalım. Önce Sayın Başbakan iğneyi bir kendine batır. Stratejik alanda yapılan yanlışlıkların bedelini terörle mücadele edenlere havale etme işgüzarlığından başka bir şey değildir” dedi.

-“SUÇLU TERÖRLE MÜCADELE EDENLER Mİ?”-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, iç güvenlikte polisin kullanımının masada olduğuna yönelik sözünü hatırlatmasına Vural, “Terör örgütünün aldığı bu cesaret karşısında acze düşmüş hükümetin sorumluluğu terörle mücadele edenlere havale etme noktasındadır yani suçlu terörle mücadele edenler mi, bir dön aynaya bak, bir iğneyi kendine batır bakalım” dedi.

“DEVLET TOPYEKÛN MÜCADELE EDER, POLİSİ, ASKERİ Mİ OLUR BU İŞİN”-

Terörle mücadelede devletin topyekûn mücadele edeceğini belirten Vural, “Polisi, askeri mi olur bu işin” dedi. Vural, şöyle dedi:

“Terörle mücadele yerine terörle müzakere eden sen değil misin, İmralı ile müzakere eden sen değil misin, Kandil’de beslenmelerine müsaade eden sen değil misin, onların siyasi amaçlarını meşru gösteren sen değil misin, terör örgütünün lojistik destekleri mi kesildi, finansman destekleri mi kesildi, yani iğneyi kendilerine batırsınlar. Stratejik alanda yapılan yanlışlıkların bedelini terörle mücadele edenlere havale etme işgüzarlığından başka bir şey değildir. Devlet topyekûn mücadele eder, polisi, askeri mi olur bu işin. Stratejide yaptıkları yanlışlıkların bedelini bugün ödüyoruz, demokratik özerklik bu yanlışlıkların sonucudur. İmralı ile müzakere bu yanlışlıkların sonucudur. Kandil’de terör örgütünü besleyen Barzani’nin altına kırmızı halı serenler kimler, bunlar değil mi?”
Anayasaya göre milli güvenliğin sağlanmasından TBMM karşısında Bakanlar Kurulu’nun sorumlu olduğunu ifade eden Vural, şöyle dedi:

“Terör örgütüyle müzakere ederler, 13 şehidimiz olduktan sonra gider terör örgütü başıyla görüşürler. İmralı’yı beslerler, iletişim kaynakları devam eder; kılı kıpırdamaz sonra asker mi, polis mi, nerede gücün varsa onu kullan.”

-“AKP SORUMLULUKTAN KAÇARAK SORUMLULUĞU ASKER YA DA POLİSE HAVALE EDİYOR”-

Hükümetin iğneyi önce kendisine batırması gerektiğine işaret eden Vural, “Bu yaklaşımlar açıkçası Bakanlar Kurulu’nun ve AKP’nin, hükümetin sorumluluktan kaçarak sorumluğu asker ya da polise havale etme anlayışından kaynaklanıyor, adama da sorarlar, özel harekât timlerini oradan uzaklaştıran sen değil miydin? Onları yok sayan sen değil miydin, bedelini milletimiz ödüyor, bence hükümet siyasal çözüm arayışlarından vazgeçmeli ve terörle mücadele etmelidir” dedi.

-BAŞBAKAN’I ELEŞTİRDİ-

Başbakan’ın terör örgütünde iki başlılık olduğunu ifade ettiğini belirten Vural, “Herhalde projelerinden biri de terör örgütünde bu başlılığı ortadan kaldırmak. Böyle bir düşünce olabilir mi, devlet terör örgütünün iki başlı olmasından rahatsızlık duyuyor. Ne yapacaksınız bunları uzlaştıracak mısınız, terör örgütünü tek başlı hale mi dönüştüreceksiniz. Bunların hepsi terörle mücadelede ortaya konulan bir siyasal zaafı ortaya koymaktadır. Ortada terörle mücadele konusunda bir irade yoktur” dedi.

-AKP’YE ÇAĞRI-

Meclis kapanmadan önce parlamentoda bir metnin imzalandığını hatırlatan Vural, “Bu metin terörle mücadele konusunda siyasi ve silahlı saldırıların neticesiz kalacağına ilişkin bir iradedir” dedi. Terörle mücadele edilmesine isteyen Vural, “Açılım adı altında terör örgütün siyasi amaçlarını meşrulaştıran girişimlerden vazgeçmelidir.
Strateji yanlış, teknik açıdan yeterince terörle mücadele konusunda atılan adım yok. Önce Sayın Başbakan iğneyi bir kendine batır da ondan sonra diğerlerini konuşalım” dedi.

-AYSEL TUĞLUK’UN SÖZLERİ-

Bir basın mensubunun, “Aysel Tuğluk, ‘Biz o gün zamanlama hatası yaptık, keşke o gün açıklamasaydık' dedi, ne diyorsunuz?’ sorusuna Vural, “Yani zırvayı ne zaman açıklarsan fark eder mi? Ne demek, o gün açıklamasıyla sonra açıklamasının bir anlamı var mı?” dedi. Vural, şöyle dedi:

“PKK terör örgütünün etekleri altında siyaset yapanlar, PKK’nın istek ve arzularını yerine getirmek için bunları dile getirenlerin söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur. Zırva tevil götürmez. Demokratik özerklik talebi bu milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik girişiminin bir parçasıdır, yeni bir senaryodur, böyle bir hususun kabul edilmesi mümkün değildir.”