Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Tobol maçının kağıt üzerinde kolay gibi gözükmesinin kimseyi yanıltmaması gerektiğini altını çizerek, “Önemli olan şu ki, galibiyeti ve bir sonraki tura geçmeyi istememiz. Galatasaray ile Tobol karşılaştırıldığında, kolay bir maç gibi görünüyor. Ama sonuçta kolay değil, takımımızın acı çekmesi lazım. Bundan kastım, futbolcularımızın yüzde 100 performanslarını ortaya koyması gerçeğidir. O nedenle benim için heyecan verici bir maç olacak. Umarım taraftarlarımızla güzel bir bütünleşme olur ve başarılı bir sonuç alırız” ifadelerini kullandı.

"Fizik açıdan hazırız"
Tobol maçının 18 kişilik kadrosuna hazır olan oyuncularını alacaklarını belirten Rijkaard, Harry Kewell ve Leo Franco"nun oynayıp, oynamayacağına dair bir soruya “Şimdi söylemem çok doğru olmayabilir. Bırakın, rakibe sürpriz olsun. Ama daha önce de söylediğim gibi hazır olan oyuncuları alacağız” karşılığını verdi.
Basın toplantısına Türkçe “Günaydın” diyerek başlayan Hollandalı hoca, ilk maçtaki beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu, Ali Sami Yen"e ilk kez çıkacak olmalarından ötürü de çok heyecanlandığını belirtti. Rijkaard, taktikle ilgili bir soruyu ise şöyle cevaplandırdı: “Futbolda taktik önemli. Ancak 4-3-3 oynamak ya da 10 numara ile oynamak pek sorun değil. Şu ana kadar en büyük problemimiz fiziksel olarak hazırlanmaktı. Şunu söyleyebilirim ki, 90 dakikayı çıkartacak fiziksel kapasitemiz var. Transfer çalışmalarını basın ile paylaşmak istemiyorum. Çünkü transfer komitemiz var, Adnan Sezgin, Haldun Üstünel ve başkanımız Adnan Polat ile devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabii ki sadece biz değil, bütün profesyonel takımlar ilginç tekliflere, ilginç futbolculara her zaman açıktır. Ama şu an için transfer yapacağız ya da yapmayacağız demek pek doğru olmaz.”