Karabulut ve Garipoğlu ailelerine arabulucuk yaptığını söyleyen Cemil Baran daha önce de,“Cem en geç 25 Eylül'e kadar yakalanacak” ve “Yeni gözaltılar olacak” iddialarını ileri sürmüş ve bunlar doğru çıkmıştı. İSTANBUL
Bahçeşehir'deki Münevver Karabulut cinayetine ilişkin iddiaları bir bir doğrulanan 28 Şubat sürecinin Aczmendisi Cemil Baran'ın “figüranlar bitti, sıra asıl aktörlerde” iddiası dün doğrulandı. Katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun işadamı amcası Hayyam Garipoğlu da, savcının talimatıyla dün poliste sorgulanmaya başlandı.

 
ŞOFÖR AÇIKLADI

Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun makam şoförü Ahmet Batur, dün savcılıkta verdiği ifadesinde Beylikdüzü'ndeki adresten Cem'i babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun aldığını söyleyerek, “Ancak Mehmet Nida Garipoğlu otomobilde yalnız değildi. Araçta Hayyam Garipoğlu da vardı. Cem de araca bindikten sonra hızla uzaklaştılar” dedi.

Bu ifade üzerine Savcılık harekete geçerek polise Hayyam Garipoğlu'nun yakalanması talimatı verdi. Cinayet Büro Amirliğine bağlı dedektifler Hayyam Garipoğlu'nu evinde gözaltına aldı. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Hayyam Garipoğlu, sorgulanmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Arka kapıdan içeri sokulan Hayyam Garipoğlu Ahmet Batur'un ifadesi üzerine sorgulanacak. Geceyi Asayiş Şube Müdürlüğünde geçirmesi beklenen Hayyam Garipoğlu'nun bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.


3 kişi cezaevine gönderildi

Münevver Karabulut cinayeti kapsamında adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayeti soruşturan savcılar Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk, Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınıp dün adliyeye sevk edilen Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habip Kurt ve Hakan Çiçek'in ifadesini aldı. Savcılar, Hakan Çiçek'i ifadesinin ardından serbest bırakırken, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt'u tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habip Kurt'u , 'suçluyu kayırma' ve 'delilleri karartma' suçundan tutuklayarak Metris Cezaevi'ne gönderdi.

Adliye çıkışı gazetecilerin Hayyam Garipoğlu'nun gözaltına alınmasında Batur'un ifadesinin etkili olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan avukatı Mehmet Fazıl Uçar, "Daha önceki ifadelerde de ismi geçmişti" diye konuştu./yeni şafak