Baraj ve göletlerdeki su seviyelerinin 2008 yılı Temmuz ayı ortalamalarının üstüne çıktığını belirten İndap, bu durumun kendileri kadar çiftçileri de sevindirdiğini kaydetti.
Geçtiğimiz yıllarda etkili olan kuraklıktan en fazla etkilen bölgelerin başında gelen Ege Bölgesi'nde son 2 yıldır etkili olan yağışların ardından yerleşim merkezleri ve tarım arazilerine içme ve sulama suyu sağlanan baraj ve göletlerdeki su seviyesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Büyük Menderes Nehri ve bölgede işletmeye açılmış baraj ve göletlerdeki su seviyeleri kış döneminde yağan yağışlarla son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.
Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki baraj ve göllerdeki su rezervlerinin geçen yılın aynı dönemindeki oranın üstüne çıktığını kaydeden DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, “Geyik Barajı'nda geçen yıl bu dönemde yüzde 53 olan su seviyesi bu yıl yüzde 94 çıktı. Topçam Barajı'nda geçen yıl yüzde 22 olan su seviyesi bu yıl yüzde 52 artarak yüzde 74 ulaştı. Karpuzlu Yaylakavak Barajı'nda geçen yıl yüzde 41 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 62"ye, Adıgüzel Barajı'nda geçen yıl yüzde 9 olan oran yüzde 38"e, Kemer Barajı'nda geçen yıl yüzde 25 olan oran 66"ya, Mumcular Barajı'nda geçen yıl yüzde 25 olan oran yüzde 43'e, Gökpınar Barajı'nda geçen yıl yüzde 50 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 78"e, Işıklı Barajı"nın geçen yıl yüzde 40 olan doluluk oranı 2009 Temmuz ayı itibariyle yüzde 71'e ulaştı. Ayrıca bölgemizde bu yıl hizmete sokulan Bayır Barajı"nda doluluk oranı yüzde 98"e ve Cindere Barajı"nda ise yüzde 65"e, Akgedik barajı yüzde 82"ye yükseldi” diye konuştu.
Geçen yıl bu dönemde yüzde 54 olan göletlerdeki doluluk oranının 2009 Temmuz ayı itibariyle yüzde 79"lara yükseldiğini ifade eden İndap, barajlardaki ve göletlerdeki su seviyelerinin yüksek olması yaz dönemi sulamalarında sorun yaşamayacağımız anlamına geldiğini belirtti.