"Paket Yenileme Ücreti" adı altında kesilen ortalama 40 TL civarında ücreti gören tüketiciler bankaları şikayet yağmuruna tuttular.

Gelen şikayetlere göre tüketiciler ile bankaların arasını bozan kredi kart aidatı sorunu gölgede kalacak gibi.

Bankalara borcu olanlar borcunuzu tekrar inceleyin çünkü "Paket yenileme ücreti" adı altında bir borç daha yansıtılmış olabilir. Tüketiciler tarafından Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderilen şikayetler bankaların yeni bir kazanç kapısını daha ortaya çıkardı. Kredi kart aidatını gölgede bırakacak bu ücreti gören tüketiciler nedenini bilmeden kesilen ücretin iadesini istiyor.

KREDİ MASRAFLARI ARTIYOR

Dosya masrafı, hesap işlem ücreti, sigorta bedelleri, rehin kaldırma ücreti, ekspertiz ücreti derken kredi masraflarına bir yenisi daha eklendi. "Paket Yenileme Ücreti." Kesilen ücretin ne olduğunu bilmediklerini iddia eden tüketiciler bankalardan da herhangi bir açıklama yapılmadığını belirttiler. İşte Şikayetvar'a gelen bazı şikayetler şöyle:

Paketten Habersizler: "Hesap kesim tarihi 15 Nisan 2012 olan kredi kartı hesap ekstremde 'Paket Yenileme Ücreti' adında 44.50 TL para kesilmiş ve üstüne puan da verilmiştir. Bu neyin hangi paketin ücretidir. Böyle bir paket ya da yenileme yapmadım, acil olarak tarafıma bilgi verilmesini ve bu ücretin kaldırılmasını istiyorum."

Habersiz Kesim: "Hesap özetinde 'Paket Yenileme Ücreti' olarak 39.50 TL tutarında borçlandırılmış görünüyorum. Bu ücretin ne ücreti olduğunu öğrenmek ve bilgim dahilinde olmayan böyle bir ücretin tarafımdan talep edilmemesini rica ediyorum. Hiçbir pakete vs. üyeliğim yoktur."

Bilgi İstiyorlar: "Hesaplarımın takibini yaparken kredi kartı hesabıma 39.50 TL paket yenileme adı altında bir ücret yansıtarak beni 39.50 TL borçlandırdılar. Bilgi istedim, fakat bir cevap alamadım. İznim, bilgim olmadan neyin paketi yenilendi çok merak ediyorum. Sadece kredi çekmiştim 1 sene önce, başka da hiçbir takıntım, borcum vb bir durumum yok. Lütfen gereğinin yapılmasını, yanlış olan işlemin düzeltilmesini talep ediyorum. Kart kullanıcısının bilgisi, onayı, izni olmadan paket yenileme işlemi ne ara yapıldı ?. Yetkililer tarafından gerekli düzeltmeler yapılmadığı, istenilen sonucu elde edemediğim takdirde gerekli hukuki mecralara başvurulup işlem başlatılacaktır. Anladığım kadarıyla aynı şikayetten mağdur olan bir çok vatandaş var. En azından örnek teşkil ederiz."

Nedir Bu Ücret?

Bankalardan alınan bilgilere göre tüketicilerin hesabından tahsil edilen "Paket Yenileme Ücreti" bankada hesabı olan ve bankalardan kredi kullananlardan alınıyor. Bu pakete sahip olanlardan hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidatı alınmıyor.