Aydın Belediye Bandosu"nda taşeron firma aracılığı ile bandoculuk yapan bir grup Belediye"den alacaklarını tahsil edemediklerini ileri sürerek Atatürk Meydanı"nda basın açıklaması yapıp, mevcut başkan İlhami Ortekin"i protesto ettiler. Gerek teleferik olayında, gerekse bandocuların bu eyleminde tamamen politik olayların yattığını ifade eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bandocular için “Alacakları ve sözleşmeleri varsa gelsinler hemen paralarını ödeyeyim. Bunların amacının ne olduğunu herkes iyi biliyor” dedi.
Atatürk Meydanı"nda pankart açıp Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i tepki gösteren grup adına açıklama yapan Ahmet Saçıkara Ocak 2007"den beri Aydın Belediye Bandosu"nda görev yaptıklarını belirterek “Ancak geçen 20 aylık süre içerisinde sadece 2 ay taşeron bir firma üzerinden maaş verildi. 18 ay maaş alamadığımız için belediye yetkilileri ile sürekli görüşmeler yaptık. Fakat hiçbir sonuç alamadık. Daha sonra 18 aylık emeğimizi yok sayıp bizde enstrümanlarımızı ve kıyafetleri geri toplayıp bandoyu fesih ettiklerini söylediler. Daha sonraki törenlerde ise Aydın Belediye Bandosu adı altında İzmir"den kiralık bando getirdiklerini gördük. Halen Sayın İlhami Ortekin bugüne kadar yapmış olduğu icraatlarla ilgili "Hesap veriyorum" adlı kitapçıklarında bizlerin törenlerde çekilmiş fotoğraflarını kullanarak "Dışardan bando getirmiyoruz" beyanlarında bulunmuştur. 20 ay boyunca her bayram ve törenlerde herkes tarafından görüldüğü gibi emeklerimizin heba edilmesine hiç kimsenin gönlünün razı olmayacağı bir gerçektir” diyerek paralarını ödemediği gerekçesi ile Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e tepki gösterdiler. Öte yandan eylemcilere 7 Eylül festivallerinde sunuculuk yapan Efkan Efekan da katıldı. Efkan Efekan 3 günlük festivalde sunuculuk yapmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükyumuk ile 5 bin TL"ye anlaştıklarını ancak parasının ödenmediğini iddia etti.
Bunların tamamen bir provokasyon olduğunu iddia eden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise isim vermeden bandocuların birileri tarafından yönlendirildiğini ve kimin yönlendirdiğini de çok iyi bildiğini kaydetti. Ortekin “Alacakları ve sözleşmeleri varsa hemen gelsinler paralarını ödeyeyim. Hak etmeyene para ödemem suçtur. Alacağın tahsili resmi yollardan olur. Mesela Aydın Belediyesi'nin bir alacağına karşılık Hüseyin Aksu"nun AY-TV"nin bulunduğu yerdeki 2 ayrı dairesine haciz işlemi başlattık. Öte yandan belediyenin yaklaşık 1.5 trilyonluk başka alacağı nedeniyle Hüseyin Aksu"nun diğer mal varlığına da haciz işlemi başlatıldı. Bunun tüm belgelerini basına sunacağım” dedi.