Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'ın başına geçmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörlüğüne getirilen Arif Erdem, BUGÜN'e özel açıklamalarda bulundu.

Genç hoca, 6 yıldır birlikte çalıştığı Avcı ile yolların neden ayrıldığını şöyle dile getirdi: "Abdullah hoca Milli Takım'a giderken teklifte bulunmadı. Çünkü benim en büyük hedefimin bir takımda teknik direktörlük yapmam olduğunu biliyordu. Aramızda bu durumun konuşması bile geçmedi. Sonuçta herkesin bir ideali vardır. Nasıl ki Abdullah hoca yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra teknik direktör olduysa bu benim için de geçerliydi. Ömür boyu yardımcı hocalık yapamazdım. Yönetimin bana sunduğu teklifi kabul ettim. Beklediğim bir durum oluştu ve takımın bana devredilmesi büyük gurur verdi."

Sürpriz olmadı

Arif Erdem, Abdullah Avcı'ya gelen Milli Takım teknik direktörlük teklifinin kesinlikle kendileri için sürpriz olmadığını dile getirerek, "Bu seçimden son anda haberimiz oldu. Abdullah hoca böyle bir önerinin geleceği 1-2 isimden birisiydi. Kendisi 6 yıllık sürede başarılara imza attı.Milli Takım'a giderek de çok doğru bir iş yaptı" diye konuştu. Abdullah hoca bana milli takımı teklif etmedi çünkü... Abdullah hoca bana milli takımı teklif etmedi çünkü...

Sistemin yüzde 50'si bana aitti

Erdem, takımın oyun stilinde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi. "Avcı ile ortak belirlediğimiz tarz devam edecek" dedi İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, takımda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi. Genç hoca, "Zaten Abdullah Avcı ile sistemi yüzde 50-50 ortak yapıyorduk. Bu şekilde de devam edecek. Bazı zamanlar tabii ki arzu ve isteklerimi takıma yansıtacağım ama Amerika'yı yeniden keşfetmenin bir anlamı da yok" dedi. Erdem, hedeflerinin Play-Off'ta ilk 8 sıraya kalmak olduğunu belirterek, "2 senelik sözleşmem var. Önemli olan süre değil başarıdır. Bana teslim edilen bayrağı daha yukarılara çıkarmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Akın ve Alın’ın yeri doldu

Şike soruşturması nedeniyle İbrahim Akın ve İskender Alın ile yollarını ayıran Belediyespor'da Erdem, iki futbolcunun yerlerinin fazlasıyla doldurulduğunu söyledi. Erdem, “İkisinin de futbolculuğu tartışılmaz. Ama gelenler, gidenleri aratmadı. Onlarla ayrılmak istemezdik ama hem Doka hem de Webo, takıma daha fazla katkı sağlayabiliyor” dedi.

Haber: Tahsin SEZER/BUGÜN GAZETESİ