Birleşmiş Milletler'in (BM) en üst düzey iki yetkilisi, Genel Sekreter Ban Ki-mun ve Genel Kurul Başkanı John Ashe, BM'deki bir etkinlik sırasında sahnedeki sanatçılara danslarıyla eşlik ettiler.

BM Genel Kurulu Başkanı Ashe'nin ev sahipliğinde BM'de, bir konser düzenlendi. Konserde, uluslararası sanatçılar, yeni küresel kalkınma programının bir parçası olarak BM'de kurulan sahnede performanslarını sergilediler.

BM'deki konserde, ''Hip Hop'' sanatçısı ve aktivist Güney Sudanlı Emmanuel Jal, Genel Sekreter Ban ile Genel Kurulu Başkanı Ashe'yi sahneye davet etti. Ban ile Ashe, sahnede sanatçıya danslarıyla eşlik etti.

Jal'ın yanı sıra Karayipler'den David Rudder, Machel Montano ve Tizzy, Bangladeş'ten Lalon grubu gibi birçok uluslararası sanatçı sahneye gelerek, salonda bulunan dünyanın dört bir yanından katılımcılara, dünya müziğinden esintiler sundular.

Müzik Direktörlüğünü Robin DiMaggio yaptığı konserin sunuculuğunu ise "Bağdat Kafe", "Law and Order", "Avatar" ve "The Shield" gibi filmlerde rol almış aktrist CCH Pounder ile MSNBC haber sunucusu TJ Holmes yaptı.

BM'ye üye 193 ülke, 2015 Binyıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde, 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma gündeminin oluşturulması için yoğun çalışma içerisinde.