İstanbul'da Ergenekon ve Balyoz başta olmak üzere kritik davaların savcı ve hâkimlerinin oturduğu adliye lojmanlarının açık otoparkında suikast iddialarını güçlendiren bir olay yaşandı. İstanbul'da görev yapan bir hakimin aracına uzun namlulu silahla ateş edildi. Kurşunlanan aracın hakimiyle aynı sitede oturan balyoz hakiminin arabasıyla aynı renk ve markada olması polisi alarma geçirdi.

Ergenekon ve Balyoz hakimlerine suikast planları mı yapılıyor?

26 Şubat günü yargı lojmanları çevresinde silahlı 2 kişinin yakalanmasının ardından bu kez polisi alarma geçirecek ikinci bir olay yaşandı.

Balyoz ve Ergenekon hakimlerinin oturduğu yargı lojmanı otoparkında Hakim E.A'nın aracına uzun namlulu silahla ateş edildi.

Yapılan incelemede araca isabet eden kurşunun G-3 veya Kalaşnikof marka silahtan çıkan bir mermiye benzediği ifade edildi.

Olayla ilgili terör örgütü PKK mensubu olduğu öne sürülen 1 kişi ile onlara yardımda bulunan 5 zanlı polis tarafından yakalandı ve adliyeye getirildi. Zanlılardan 3'ü tutuklandı.

Bu arada hakim E.A.'nın aracına giren kurşun sağ arka kapı kolunun hemen altına nişan alınmış. Yani tam da makam koltuğunun olduğu bölüme denk geliyor.

Kriminal incelemede kurşunun sekme ya da başka yerden gelmediği, direkt hedef alındığı tespit edildi.

Ve polisi teyakkuzda tutan can alıcı nokta; Balyoz savcısının hemen altında oturan Hakim E.A., aynı lojmanda oturan Balyoz hakimiyle aynı marka ve renkte araç kullanıyor.

ARAÇLARI KARIŞTIRDILAR

Balyoz davasına bakan hakim ve savcılarla aynı sitede oturuyorum. Sitede güvenlik kamerası ve güvenlik görevlisi yok. Otomobilim Balyoz hakimi Ali Efendi Peksak'ın aracı ile aynı renk ve modelde. Büyük ihtimal benim aracımı Balyoz hakiminin aracı zannedip ateş açtılar.

OTOMOBİLİNDE MERMİ DELİĞİ BULUNAN HAKİM E.A

İşte bu ilintiler hedefin, Balyoz davasına bakan hakimler olabileceği kuşkusunu poliste iyice arttırıyor.