İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanıklar ve avukatları, soruşturmanın genişletilmesine, tekrar bilir kişi oluşturulmasına ve tanık dinlenmesine ilişkin taleplerde bulundu. Mahkeme heyeti, bu talepleri davaya yenilik katmayacağına karar vererek reddetti. Davada, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Aytaç Yalman'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesi isteniyordu.

Savcılık tarafından verilen mütalaa ile dava dosyasında bulunan delillerin değerlendirilmesine ilişkin söyleyeceklerini hazırlamaları için sanıklar ile avukatlarına söz verilmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle, duruşmanın 5-6 Nisan'da görülmesi hükme bağlandı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, sanıklardan ya da avukatlardan isteyene savcılık mütalaasının CD ortamında verilebileceğini açıkladı. Bu sırada bazı sanıklar, cezaevinde bilgisayar kullanımın kısıtlı olduğunu, bu nedenle de 920 sayfadan oluşan mütalaayı yazılı olarak çoğaltarak kendilerine verilmesini istedi. Başkan Diken ise, her koğuşa birer adet şeklinde çoğaltılarak mütalaanın dağıtılmasının sağlanabileceği bilgisini verdi.

Duruşmanın ertelenmesinin ardından, tutuklu sanıklardan Çetin Doğan'ın, izleyici bölümünde bulunan sanık yakınlarına "Bugüne kadar söylediğimiz hiç bir şey dikkate alınmamıştır. Bu siyasi bir dava. Olabildiğince sürdürüyorlar." dediği gözlendi.