TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet İz, kooperatife ait Mehmet Bakanoğlu Zeytin ve Zeytinyağı Tesislerinin taşınacağını bildirdi.
TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurulu, merkez binası lokalinde yapıldı.
Kooperatif başkanı Mehmet İz, genel kurulda yaptığı konuşmada, Söke yöresindeki zeytin üreticilerinin tüm zeytinlerini sıkmaya talip olduklarını belirterek, üreticileri kooperatiflerine sahip çıkmaya davet etti.
Kooperatife ait bulunan ve Söke Belediyesine ait arazi üzerinde hizmet veren Mehmet Bakanoğlu Zeytin ve Zeytinyağı Tesisleri'nin, belediyenin hayata geçireceği bir projenin sınırları içerisinde kalması nedeniyle arazinin kullanım kontratının belediyece uzatılmadığı bilgisini veren İz, tesislerin taşınması zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi.
İz, bunun için yaptıkları çalışmalarda Sarıkemer yakınlarında, Musluk mevkisinde uygun bir arazi bulduklarını belirterek, genel kurulun yetki vermesi ile bu arazinin satın alınarak buraya zeytinyağı sıkma tesisinin yanı sıra zeytinyağı müzesi ve alım merkezinden oluşan bir kompleks kuracaklarını kaydetti.
Kooperatifin olağan genel kurulunda, yönetim ve denetim kurulu raporları, iş yılı bilançosu, envanter, gelir-gider fark hesapları ile 2010-2011 iş yılının bütçesi ve çalışma programı kabul edildi.