AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası girişinde meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Canice işleri yapanlar, aslında ne Türk demokrasisini ne de Türkiye'deki hürriyetleri geriletebilecekler' dedi.
Bakan Recep Akdağ ziyaret sonrası eşi ve çocukları ile Suudi Arabistanlı meslektaşının resmi davetlisi olarak kutsal topraklara gitti. Akdağ, ziyareti sırasında hac görevini de yerine getireceğini söyledi.

Dün akşam saat 17:00'da Ankara'dan İstanbul'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası girişinde meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etmek için Memorial Hastanesi'ne gitti. Burada yaralananların aileleriyle de görüşen Akdağ, basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yaralının yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi. Bakan Akdağ, ' Görüştüğümüz iki yaralı oldu. Kendilerine olayla ilgili hiçbir şey sormadık Ben hem Memorial'daki hem de Okmeydanı'ndaki ekibin değerli üyelerine teşekkür ediyorum. İstanbul 112 Servisine de teşekkür ediyorum. En kısa zamanda yaralılar gerekli merkezlere ulaştırılmış ve buralardaki ekipler gerçekten çok mükemmel işler başarmışlar' şeklinde konuştu. Tüm yaralılara 'şifa' dileyen Bakan Akdağ, olaya ilişkin de 'Canice işleri yapanlar, aslında ne Türk demokrasisini ne de Türkiye'deki hürriyetleri geriletebilecekler. Buradaki sevincimiz, arkadaşlarımızdan hiçbirinin hayatını kaybetmemiş olması' dedi.

EŞİ İLE KUTSAL TOPRAKLARA HAREKET ETTİ

Daha sonra ziyaretini tamamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ eşi ile beraber Suudi Arabistanlı meslektaşının resmi davetlisi olarak kutsal topraklara hareket etti. Bakan Akdağ, Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla Suudi Arabistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı ile hacdaki sağlık hizmetleri konusunda iki ülkede de karşılıklı görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, 'hac sırasında verilen seğlık hizmetleri açısından Suudi Arabistan'ın Türkiye ile işbirliği ve çalışma talebi var' dedi. Özellikle Türkiye'den sağlık çalışanı götürülmesi konusunda Suudi Arabistan'ın talebi olduğunu ifade eden Akdağ, 'İki sene önce Suudi Arabistan'ı ziyaretimde sayın bakan bu maksatla beni davet etmişti. Bu vesileyle bir ziyarette bulunacağız. Hac mevsimi sırasındaki sağlık hizmetlerini de yakından görmüş olacağız. Türkiye olarak biz oraya personel gönderme ve sağlık çalışanlarımızın orada istihdamı konusunda neler yapabiliriz onlara bakacağız' diye konuştu.

Akdağ, bir gazetecinin 'Gitmişken hac görevini de yerine getirecek misiniz?' sorusu üzerine 'Tabii oraya gitmişken hac görevimizi de ifa edeceğiz' dedi. Bir soru üzerine eşi Şeyma Akdağ'ın da davetliler arasında bulunduğunu dile getiren Recep Akdağ, 'Biz Sağlık Bakanlığı'nın davetlisi olarak gidiyoruz. Çocuklar da ayrıca Diyanet ile gidiyorlar ama yolculuğu beraber yapacağız' yanıtını verdi.