Devlet Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. 12 Haziran seçimlerinin milletin kaderini belirleyeceğini söyleyen Bahçeli, iktidarın uygulamalarıyla cumhuriyetin bütün temel niteliklerinin tartışılmaya açıldığını ve sarsıntı geçirdiğini belirtti. AK Parti'nin etnik ve inanç unsurlarının temelini kaşıyarak 3. dönemine hazırlandığını savunan Bahçeli, Erdoğan'a hitaben "12 Haziran'da sonuç alınca anayasa değişikliği yaparak Türkiye'yi bir yere doğru götürmeyi düşünüyorsun. Allah muhafaza. Gittiğin yol ihanet yoludur. 12 Haziran'da başta AK Partililer olmak üzere 'Yeter artık başımızdan git' demelisiniz" dedi.
 
AK Parti'nin iktidar olduğu 3 dönemde ülke insanının yoksullaştığını savunan Bahçeli, AK Parti'nin "Beraber Yürüdük Bu Yollarda" şarkısına atıfta bulunarak, "Eğer 2002-2011 arasında AK Parti'nin ülkeyi yönetme sürecinde, evinizde aşınız kaynıyor, çocuklarınız iş bulabiliyor, rüyalarda görülebilecek bir geçime sahip olabiliyor, gelir seviyeniz artmış, hayat standartınız yükselmiş, Türkiye barış ve huzur içersinde, hiçbir asayişsizlik, bölücü terör faaliyetinin olmadığı bir ülke olarak görüyorsanız sayın başbakanın her zaman söylediği, sanatçıların da buna refakat ettiği 'birlikte yürüyelim' şarkısını söyler onu iktidar yapabilirsiniz. Yok yapmayacaksanız, 'artık yeter kandırma beni' diyeceksiniz" diye konuştu.
 
"FULL ORDU TOKADI ATIN"
 
Türkiye'de işsizliğin alıp başını gittiğini, büyük şehirlere göçün arttığını, işsizlikten göç edenlerin İstanbul'da da iş bulamadığında kötü alışkanlıklara sahip olduğunu, boşanmaların hızla arttığını, şiddet gören kadınların sığınma evlerine sığındığı bir ortamda Başbakan Erdoğan'ın ise 'çılgın projeler' peşinde olduğunu belirten Bahçeli, "Bu gidişat iyi değildir. Asayişsizlik almış başını almış gidiyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Türkiye böyle. Böyle bir ortamda sen miyop gözle bakar Türkiye'yi güzel zannedersen sen gaflettesin, sen dalalettesin, ihanetler içindesin. Ordulu kardeşlerim, vur tokadı gitsin. Full bir Ordu tokadı at da bugünkü iktidarın boyu gözüksün" çağrısında bulundu.
 
Konuşmasında Ortadoğu'daki gelişmelere dikkat çeken Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin uyguladığı 'Büyük Ortadoğu Projesi'nde eş başkan olduğunu söyleyerek, "AK Parti artık tükenmiştir. Tam bir teslimiyet içersindedir. Ne söylenirse onu yapmak mecburiyetindedir. ABD'nin başkanı sayın Obama, Ortadoğu ile ilgili bir şey söylüyor, arkasındanda sayın başbakan Amerika'nın yönlendirdiği eş başkan olarak onun suflörlüğünü yapıyor. Aynı şeyi söylüyor" görüşünü savundu.
 
Ortadoğu ülkelerinde iktidarda olanların halk ayaklanmasıyla görevlerinden ayrıldığına dikkat çeken Bahçeli, 23 yıl iktidarda olan Bin Ali'nin 7 günde gittiğini ve ülkesini terk etmek mecburiyetinde kaldığını, 31 yıl iktidar olan Hüsnü Mübarek'in halkın 18 günlük isyanının ardından iktidardan ayrıldığını ve şimdi yüce divanda hesap verdiğini, Kaddafi'nin ülkesinin ise bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, Suriye'de de aynı gelişmelerin olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Türkiye'nin etrafında ateş var. Toplumlar kaynıyor ama bunlar başka telden çalıyor. Türkiye'de olanları hafife alamayız. Hakkari, Şemdinli, Yüksekova, İstanbul ve bazı illerimizde ortaya çıkan intifada yani ayaklanma ve sivil itaatsizlik eylemlerini hafife alamayız. Bu durumu PKK'nın siyasallaşması süreci olarak tanımlayıp demokratik açılım demek suretiyle, hoşgörüyle bakıp, Habur kapısında davul zurnayla Türkiye'ye getiremezsin. Türkiye bir sıkıntılar içersinde. Türkiye'yi bir felakete sürüklüyorsun. AK Parti ülke yönetme fırsat ve imkanını heba etmiştir. Kaybolan yıllar olarak tarihe gömülmelidir. O gün de 12 Haziran'dır."
 
Bahçeli, sözlerinin son bölümünde Hilal Kart ile ilgili bilgiler verdi ve konuşmasını "Bizim birinci görevimiz işsizlik, kalkınma, istihdam ve üretim ekonomisi politikasıyla 700 bin kişiye özellikle yoksul ailelerin çocuklarına öncelik vermek kaydıyla iş vadediyorum. Bize birinci parti olarak iktidar yolunu açın. Desteğinizi istiyorum, iktidar olmak istiyorum" diye bitirdi.