Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencileri ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde bir araya geldi.

Bakan Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde bir araya geldiği ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencilerinden Ankara Avrupa Birliği Simülasyonu (EUROsimA) hakkında bilgi aldı. Bağış, "Bu donanımlı gençler mezun olup AB konusunda çalışmaya başladıklarında ilişkilere önemli etki yapacaklar" dedi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yedi yıldır ODTÜ tarafından organize edilen EUROsimA'yı destekleyecek. Türk ve yabancı üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek AB kurumlarının simülasyonunu yaptıkları EUROsimA, 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Enerji, çevre ve sosyal konuları tartışacak etkinliğin ana konusu ise "Avrupa 2030: Güvenlik ve Savunma konuları" olacak. Bu seansta Türkiye'nin üye olduğu ve konsey başkanlığını yaptığı Avrupa Birliği savunma ve güvenlik konuları tartışılacak.