ERZURUM'un Sanayi Mahallesi'nde annesinin ekmek pişirdiği sırada tandıra başının üstüne düşen 2 yaşındaki Doğan Kartal'ın yanan kafa derisinin yerine bacağından alınan deri yerleştirildi. Yaklaşık 1,5 ay kadar önce geçirdiği kazanın ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde tedavi gören Doğan Kartal'ın saçları hiç çıkmayacak. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Yavuz Albayrak, "Bacağından aldığımız deriyi Doğan'a kafa derisi yaptık. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Tek üzüntümüz Doğan'ın hayatı boyunca hiç saçının olmayacağıdır" dedi.

Doğu'da tandır yanıklarının büyük bir felaket olduğunu vurgulayan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Yanık Tedavi Merkezi sorumlusu Yavuz Albayrak, ekmek tandırlarının kaldırılmasını istedi. Tandır yanıkları sonucu bir çok kişinin sakat kaldığını hatta yaşamını yitirdiğini vurgulayan Dr. Yavuz Albayrak, "Yerdeki tandırlar kaldırıp ülkemizin batısındaki gibi duvarda olan tandırlarla kurulmalı. Doğu ve Güneydoğu'da nerede ise günde bir kişi tandıra düşme sonucu yanıyor. Doğan Kartal da bir buçuk ay önce servisimize geldiğinde tandıra kafaüstü düşmesi sonucu kafaderisi hiç yoktu, her iki elinin baş ve işaret parmaklarının derisi tamamen yanmıştı. Önce yaraları pansumanla tedavi ettik. Katı yanık olduğu için bacağından aldığımız deri Doğan'a kafaderisi yaptık. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Kuyruk sokumundan aldığımız deriyle de yanan parmaklarını üzerine kapattık. Tek üzüntümüz Doğan'ın hayatı boyunca saçının olmayacağı" dedi.

Oğlunun başucundan bir saniye bile olsun ayrılmayan evli iki çocuk annesi Neriman Kartal ise, "Ekmeği pişirmiştim. Tandır sönmek üzere idi. Nasıl olduğunu anlayamadan oğlum içine düştü. Tandır tam alevli olsaydı, onu kurtaramazdık" diye konuştu. DHA