ABD'de dini inançlarından dolayı tıbbi tedavi uygulamadığı kızını kaybeden baba, "ikinci dereceden cinayet" işlemekten suçlu bulundu.

Wisconsin eyaletinde şeker hastası 11 yaşındaki kızını dua ile iyileştirmeye çalışan 47 yaşındaki Dale Neumann'a bu suçlama, çıkarıldığı mahkemenin jürisi tarafından yöneltildi.

Baba “Tanrı İncil'de şifa vereceğini vadediyor” diyerek Tanrı'nın kızını iyileştireceğine inandığını ve ölmesini beklemediğini söylemişti.
“Doktora gidersem, doktoru Tanrı'nın önüne koymuş olurum” diyerek tedaviyi reddeden baba, kızının nezle olduğu ya da ateşinin çıktığı yönünde ifade verirken, akraba ve aile çevresi de çocuğun ciddi bir hastalığı olduğunu fark etmediklerini söylemişti.

Şeker hastası olduğu halde teşhis konulmayan 11 yaşındaki Madeline, evinde, etrafında dua eden aile bireyleri arasında hayatını kaybetmişti.

Baba Dale Neumann, kızının ölümünün ardından karısı Leilani Neumann (41) ile birlikte 23 Mart 2008'de tutuklanmıştı. 6 Ekimde nihai karar için hakim karşısına çıkacak çiftin 25 yıla varan hapis cezası alması bekleniyor.
Milliyet