Ege Bölgesini oluşturan illerin Ankara’da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların bir araya gelmesi ile kurulan ve Egem Platformunca 14-18 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen Ege İlleri 4. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri 14 Nisan 2011 tarihinde görkemli bir şekilde açıldı.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu "Odamızca 20 M2 kiralanan stantta bölgemizde üretilen ürünler sergilenmiş, Ege Bölgesinin Ankara’da sesinin duyurulmasında destek olunmuştur. Her geçen yıl daha kapsamlı ve yoğun katılımcı sağlayan etkinlik 5.000 M2’lik alanda gerçekleşmiş, Ege Bölgesini oluşturan İllerden 160 katılımcı yer almış, 50.000 kişi ziyaret etmiştir.

Efesiyle, Turizmiyle Horozuyla, Çinisiyle, Haşhasıyla, Kilimiyle, İnciriyle, Üzümüyle, Zeytiniyle, Zeytinyağıyla, Altın Çileğiyle, Patlak Mısırıyla, Arı Sütüyle, Padişah Macunuyla, Saat Kulesiyle, Carettasıyla, Kültürüyle, Sanayisiyle, El Sanatlarıyla, güleç yüzlü yiğit insanlarıyla Türkiye’nin vazgeçilmezi olan EGE Bölgesi Cumhuriyete bağlılığı ile de ülkemizin bir dama taşıdır.

Etkinliğe ulusal ve yerel basında geniş yer verilerek bölgemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan bu organizeyi gerçekleştiren Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı Ender VARDAR ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve diğer Ege İlleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerine, etkinliğe katılarak destek veren protokol temsilcilerine özellikle stant açmamızda bizlere destek olan Odamız Üyelerine teşekkür ederim" dedi.