Kestanenin en fazla üretildiği ilin Aydın olması nedeniyle kestane ürününün ilimize sağladığı katma değerin artırılması amacıyla Aydın Ticaret Odası öncülüğünde Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Aydın İl Özel İdaresi, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ziraat Odası, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Güney Ege Kalkınma Ajansının birer temsilcisinin oluşturduğu “Aydın Kestane Çalışma Grubu”, Aydın Ticaret Odası’nın toplantı salonunda bir araya gelerek ilk çalışma toplantılarını gerçekleştirdi.
Toplantıya Aydın Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu üyesi Kenan Vardar, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi adına Doç. Dr. Engin Ertan, Aydın İl Özel İdaresi adına M. Kemal Kızılboğa, Aydın Ticaret Borsası Meclis üyesi Ali Marmara ve Genel Sekreter Çimen Mutlu, Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, Nazilli Ticaret Odası adına Birol Yalçın, Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Meça ve GEKA temsilcisi uzman Yeliz Sarıbaş katıldı.
Toplantıda, yıllardan beri gıda maddesi olarak tüketimi yapılan kestanenin kereste olarak orman ürünü olmasından ziyade meyvesi sebebiyle tarım ürünü olması yolunda hızlı bir şekilde çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Vardar, “Aydın Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan kestane çalışma grubu olarak amacımız kestanenin tarım ürünü olarak ele alınmasını sağlamak ve ilimizin kestane ürününde ülke çapında söz sahibi olması yönünde çalışmalar yapmaktır. Düzenli olarak çalışmalarımıza devam etmeyi planlıyoruz” dedi. 

20120221ay520600.jpg