Umurlu’da Mustafa Kemal Yılmaz Parkı’nda verilen iftara, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkım Dokuzlu, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, AYTO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile, Umurlu’daki AYTO üyeleri katıldı.

“AYDIN İNCİRİ İLE ORUÇ AÇMAK İSTEDİK AMA”

İftar yemeğinin ardından konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, verdikleri iftarlar ile Aydın’ın belde ve ilçelerindeki ticari hayatı ve ticari hayatta yaşanan sorunları değerlendirdikleri kaydetti.

Umurlu’ya geldikleri için son derece memnun olduklarını belirten Dokuzlu, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı’ya oruçlarını incirle açmak istediklerini söylediğini ifade etti. Posacı’dan "Aydın inciri henüz yetişmedi. Şu anda piyasada Aydın inciri satılmıyor. Aydın inciri 10 gün sonra çıkacak" yanıtı aldığını kaydeden Dokuzlu, “Başkanımızın yanıtı karşısında şaşırdım. Yol kenarlarında Aydın inciri olarak satılan incirler var. Bu bizim için büyük sıkıntı.Şu anda yaş incirin başına gelen, ileride kuru incirin de başına gelecektir. Mutlaka bu soruna el atılmalı” dedi.

AYTO’nun Aydın incirinin coğrafi işaretini aldığını hatırlatan Dokuzlu, “İncir üreticilerimiz bize gelip ücretsiz olarak coğrafi işaretten alabilir. Bu işaret, incir kutusunun, etiketinin üzerine konulabilir. Özellikle incir işletmelerimiz buna önem göstermeli” diye konuştu.

“ŞU ANDA SATILANLAR MANİSA İNCİRİ”

Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı ise yaptığı konuşmada, incirin Aydın’ın milli ürünü olduğunu belirtti. İncir hasadının henüz başlamadığını ifade eden Posacı, “Şu anda satılan incirler Manisa inciri. Manisa incirinin Aydın inciri ile alakası yok. Manisa inciri erkenci dediğimiz ve iğlekleme işlemi geçirmeyen türden. Kalite olarak bizim incirimiz ile büyük fark var” dedi.

Türkiye’de yetişen incirin yüzde 55’lik bölümünün Aydın’dan çıktığını ifade eden Posacı, “Aydın incirinin piyasa kaybetmemesi için Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası bize büyük destek veriyor. Çıldır Havaalanı buna büyük örnektir. Çıldır Havaalanı sayesinde incirin sevkiyatı daha rahat olacaktır. Valiliğimiz’de incirin tanıtımı için şu anda bir film hazırlatıyor. Elbirliği ile güçbirliği yaparak Aydın’ı dha iyi yerlere getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png