Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, TÜİK"in verileri doğrultusundan okuma yazma bilmeyenlerin tespitin yapıldığını kaydederek, Okuma-yazma bilmeyen 2 kişi dahi olsa kurs açmaya devam edeceklerini söyledi. 63 yaşında olmasına rağmen okuma-yazma kursuna katılan Ayşe Gümüş ise “Çocuklarım ve torunlarım yurt dışında. Onlar için bu kursa katıldım. Daha sonra İnternet kullanmayı öğreneceğim ve torunlarımı bu sayede göreceğim” dedi.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Didim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede okuma yazma kursu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yola çıkarak Didim"de okuma yazması olmayanların tespitini yapmaya çalıştıklarını ve adres adres bu kişiler için çalışma yapıldığını söyledi. Okuma yazma kurslarında sayıya bakmadıklarını belirten Öksüz “2 kişi de olsa 3 kişi de olsa bu kursları açıyoruz. Taleplere göre kurslarımızın sayısını arttırabiliriz. Her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere Halk Eğitim Merkezinde kurslarımız sürüyor. Halk Eğitim merkezinde ve Yalıköy"de kurslarımız açıldı, talebe göre Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu"nda da kurs açma fikrimiz var” dedi.
Didim Halk Eğitim Merkezinde kursa katılan 63 yaşındaki 3 çocuk ve 3 torun sahibi Ayşe Gümüş köylerinde sadece erkeklerin okula gönderilmesinden dolayı okuyamadığını söylerken “2 senedir bu kurslara katılıyorum. Şu an okuma yazmayı öğrendim ama yine de yeterli gelmiyor. Bir yere gidince ya da bir şey almak istediğim de çevremdekilere bir şey sormak zor geliyordu o nedenle kursa yazıldım. Eşimi kaybettim. Çocuklarım ve torunlarım yurt dışında, onlarla görüşmek için de okuma yazma öğrenmem şart. Torunlarım için da bu kursa katıldım sayılır. Okuma yazma öğrenince internet kullanmasını öğreneceğim ve evime İnternet bağlatıp çocuklarımla, torunlarımla görüşeceğim” dedi.
Didim Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bugüne kadar açılan kurslarda 541"i erkek 712"si bayan olmak üzere toplam 1253 kursiyerin kurslara katılıp okur-yazar olduğu öğrenildi. Değişik tarihlerde açılan ve sona eren okuma yazma kurslarına 6"su Erkek 52"si bayan 58 kişinin katıldığı, öğrenilirken, yine devam eden okuma yazma kurslarına ise 3"üerkek 7"si bayan 10 kursiyerine katıldığı öğrenildi. Toplamda ise açılan 8 adet 1. Kademe okuma yazma kursuna 9 erkek, 59 bayan olmak üzere 68 kursiyerine katıldığı bildirildi. Okuma yazma 1. Kademe seviye tespit sınavına ise 4"ü erkek 12"si bayan 16 kursiyer, Okuma yazma 2. Kademe seviye tespit sınavına ise 8"i erkek 17"si bayan 25 kursiyerine katıldığı bildirildi.