KONYA"da Kadın Sığınma Evi"nde dün iki grubun çatışmasında olayla ilgisi olmayan Halime Mutlu"nun ölümü ve çatışan taraflardan birinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın 4 şüphelisi yakalandı.

Şüphelilerden biri ile çatışmada vurulan 27 yaşındaki İbrahim Dikkaya'nın aynı kadını sevdikleri, olayın bu nedenle çıktığı saptandı. Kadın Sığınma Evi'nde kalan 23 yaşındaki Y.Y.'nin eski sevgilileri oldukları ileri sürülen İbrahim Dikkaya ve arkadaşı 25 yaşındaki İbrahim Aktaş, yanlarına arkadaşları Mustafa Konuk (33), Muhsin Basut (30) ve Ali Aydın'ı (35) alarak ziyarete geldi.

İkisi de arkadaş olan İbrahim Dikkaya ve İbrahim Aktaş, Y.Y. ile konuşurken aralarında tartışma çıktı. İbrahim Aktaş, belinden çıkardığı tabancasıyla İbrahim Dikkaya"ya ateş açarak bacağından yaraladı.

Dikkaya'nın arkadaşının da müdahalesiyle ortalık karışırken iddiaya göre paniğe kapılan Aktaş çevreye rast gele ateş etmeyi sürdürdü. Silahtan çıkan kurşunlardan biri Kadın Sığınma Evi'nde kalan ve tesadüfen olay yerinde bulunan 57 yaşındaki Halime Mutlu"nun göğsüne isabet etti. Hastaneye kaldırılan Mutlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Olayda yaralanan İsrahim Dikkaya hastahnede tedaviye alınırken olaydan sonra kaçan İbrahim Aktaş, Mustafa Konuk, Muhsin Basut ve Ali Aydın polisin takibi sonucu yakalandı. Emniyette sorgulanan şüphelilerden silahı kullandığı ileri sürülen İbrahim Aktaş, şunları söyledi: “Ziyaretine gittiğmiiz Y.Y.'nin önünde İbrahim Dikkaya ile tartışmaya başladık. Bir anda sinirlendim ve arkadaşımı bacağından yaraladım. Daha sonra Y.'ye dönüp bu adam senin yüzünden vuruldu dedim. Sonra o sinirle çevreye rasgele ateş açtım ve silahımdan çıkan mermilerden biri daha önceden tanımadığım bir kadının göğsüne isbaet etti. Hemen arkadaşlarımla yaralanan arkadaşım İbrahim Dikkayı da yanımıza alarak geldiğimiz otomobille olay yerinden uzaklaştık. İbrahim"i daha sonra bir hastanenin önünde bırakarak kaçtık.”

Milliyet