İşçiler ağlarken teselli veren Ak Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Öz"ün onların yerine işe alınanlardan biri olduğu öğrenildi

Mersin"in Anamur ilçesindeki Devlet Hastanesi"nde yeni yılın ilk günü işsiz kalan ve ağlarken çekilen fotoğrafları basında yer alan 32 işçinin yerine işe gireceklerin listesinde, Ak Parti Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nurullah Öz"ün de yer aldığı belirlendi. Öz"ün, çıkarılan işçilerin ağladıkları gün, işsiz kalan bedensel engelli Hasan Yıldız"ın (25) yanına gidip, yerine işe girdiği için “helallik” istediği öğrenildi.

Öz"den teselli
Öz, temizlik kadrosunda olmasına karşın hasta kabul bölümünde bilgisayar operatörü olarak çalıştırılan bedensel engelli Yıldız"ın tekerlekli sandalyesi önünde diz çöküp teselli etmeye çalışırken görüntülendi. Yıldız, “"İşten çıkarıldığından haberim ve ilgim yok. Hakkını helal et" dedi. Haksızlığı kim yapıyorsa, onu Allah"a havale ettiğimi söyledim. Onun işe girdiğini de, partili olduğunu da bilmiyordum. İşi alan şirket parti mensubu ve kontenjanlarına yer açmak için, bizim ekmeğimizle oynamış” dedi.
Hastanede taşeron firmaya bağlı olarak asgari ücretle çalışan Fatih Temizlik firması bünyesindeki 32 temizlik işçisinden 22"si ile Kayacı Bilgisayar bünyesinde bilgisayar operatörü olarak çalışan 10 işçi yılbaşı öncesi işsiz kalmıştı. İhale süresinin dolması nedeniyle yeni yapılan ihalede, temizlik işini, sahibi Nusret Argun"un “Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, yağma, rüşvet vermek, özel belgede sahtecilik” suçlamalarıyla Adana"da tutuklu yargılandığı Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu"na bağlı Okyanus Temizlik firması, bilgisayar işini Mersin merkezli Kayacı Bilgisayar yeniden almıştı. Okyanus Temizlik firması 32 işçiden 22"sini, Kayacı Bilgisayar 10 işçinin tamamını değiştirmişti.

İşbaşı yapamadılar
Çıkarılan işçilerin tepkileri ve “işe alınan işçilerin adlarının Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım tarafından belirlendiği” iddiaları üzerine, isim listeleri hastaneye bildirilen yeni işçilere işbaşı yaptırılmadı. Yıldırım, “Şirket kendi çalışacağı kişileri kendisi seçer. İddialar şahsımı ve partimi karalamaya yönelik” dedi.

İşçilerin gözyaşları
Çalışanlar işsiz kaldıkları için ağlamış ve o an Milliyet"te böyle yer almıştı. İşçiler üzülürken Öz"ün de onları teselli edip helallik istediği öğrenildi./milliyet