Öğrenciler, evlerinde hazırlayıp getirdikleri gıda ürünlerini okul içinde kurdukları stantta satarak elde ettikleri geliri Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğretmenleri refakatinde okul idaresine imza karşılığı teslim ettiler.

Okul Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğretmenlerinden Hüseyin Turgut ; "Insanları bir arada barış ve huzur içinde yaşatacak zaruri bütün toplumsal ihtiyaçları karşılayacak sosyal örgütlenme modellerini çocuklarımıza okul ortamında öğretmek zorundayız. Kadim kültürümüzün değerlerini yaşatan, onları kendilerinde davranış haline getiren sergileyen nesiller yetiştirmeliyiz. Sosyal yardım ve eğitim alanında yapılacak çok çalışma var.. Ve bu çalışmalar için bir doyum noktası  da yok.. Kalitenin niteliğin refahın artması standartların yükselmesi için  bizi başarıya götürecek her projede sorumluluk ve bilinç sahibi nesiller yetiştirmeliyiz.."dedi.

Öğrencilerinin yapmış oldukları bu tür sosyal projelerle her zaman destek verdiklerinin belirten Turgut; "Aydın Imam Hatip Lisesi öğretmenleri ve  eğitimciler olarak, öğrencilerimizi okullarda verdiğimiz eğitim öğretimle hem bir üst eğitim kurumuna hem de onları hayatlarındaki yetişkin rollerine hazırlamak zorundayız. Bu etkinlik ile çocuklarımız, yaşadıkları okul içerisinde sosyo ekonomik olarak durumu iyi olmayan kardeşlerine destek olmak istediler. Gösterdikleri bu duyarlılık onlara, yaşadığı sosyal çevreye farkındalığı,işbirliğine dayalı öğrenmeyi, yaratıcılık becerilerini geliştirmeyi, ölçülü zorluklarla mücadele edebilmeyi de beraberinde kazandırdı. Sosyalleşmelerini ve özgüven geliştirmelerini sağladı. Empati ve duygusal zekalarının gelişimine de bir katkı sundu.. Eğitim öğretim süreçleri dört duvar arasına sıkıştırılmamalı fırsat buldukça öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenme metodlarından da faydalanması için böyle ortamlar oluşturulup çok yönlü kazanımlar sağlanmalı. Meslektaşlarımız çalıştıkları okullarda topluma örnek teşkil edebilecek çok daha nitelikli etkinliklere öncülük ediyorlar, güzel işlerin toplumda bilinirliğinin artması adına yerel basın kuruluşlarımızın desteklerini bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Hüseyin Turgut, yaptığı konuşmanın ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenlerin gününü kutladı

Proje her hafta cuma günü okuldaki eğitim öğretim hizmetlerini aksatmayacak şekilde gönüllülük esasına göre bütün sınıflar tarafından uygulanacağı öğrenildi. Elde edilen gelir yoksul öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak .

osyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpg