Aydın’ın tek güzel sanatlar lisesi olan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Türkiye genelindeki bütün liselere açık olan yarışmada üç derece birden aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara büyükelçiliği, Uluslar arası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) işbirliği ile düzenlenen “Hayalimdeki Çin” konulu resim yarışmasına Türkiye genelinden 600 eser katılırken, bu eserlerin 60’ı sergiye, 8’i de ödüle layık görüldü.

Ödüle layık görülen 8 eser arasında Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Aylin Sürücü 4, İrem Gültepe 5, Neslihan Kalaycı 6’ncı sırayı aldı. Her okulun en fazla 3 eser ile katılabildiği yarışmada üç eseri de derece alan tek okul Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi oldu.

Dereceye giren öğrenciler sonuçtan duydukları mutluluğu dile getirirken, bu yarışmaya katılmalarında kendilerine rehberlik eden Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölüm Başkanı Emine Fida Rüzgar "Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hiç görmedikleri bir ülkeyi hayal ederek resmini yaptılar ve hepsi de ödüle layık görüldüler. Hepimiz için büyük mutluluk” dedi.

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Cihan Başer’de” öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.