Baba mesleği saat tamirciliğini 13 yaşında başladığını ve 27 yıldır sürdürdüğünü belirten Kamil Çokatıcı, artık tamircilikten ziyade tarihi canlandırmak için çalıştığını belirtti. 

Ucuz Çin malları ve son yıllarda cep telefonunun yaygınlaşması ile saat tamirciliğinin tarihe karıştığını belirten Kamil Çokatıcı, “Eskiden geçerli bir meslekti. Sermayesi sadece bilgi ve maharet idi. Baba mesleği olduğu için 13 yaşında saat tamirciliğine başladım. Aydın’da benden sonra çırak da çıkmadı bildiğim kadarıyla. Germencik’te oturuyorum ama, Aydın ve çevresinde tamircilik yapıyorum. Daha çok insanlar dedelerinden, ninelerinden miras kalma eski saatleri nostalji için tamir ettiriyor. Eski mallar daha kaliteli olduğu için asırlık saatleri bile yeniden ayağa kaldırıp çalışır duruma getiriyorum. Artık tamircilikten ziyade tarihe hizmet etmemeye çalışıyorum” dedi.

“ÖN ÖNEMLİ İHTİYAÇTI AKSESUAR OLDU”
15 yıl öncesine kadar saatin önemli ihtiyaçlar arasında yer aldığını ancak, yaşlıların da cep telefonuna alışması ile birlikte koluna saat takan veya masasında saat bulunduran kişi sayısının oldukça azaldığını belirten Çokatıcı, “Artık saat kullananlar da arızalandığında tamir ettirmiyor. Yenisini alıyor. Saatin tarihi ve manevi değeri varsa sahipleri o zaman tamire getiriyor. Fakat şu bir gerçek ki yaklaşık bir asırlık saatler var, halen deyim yerindeyse saat gibi çalışıyor. Gelişen teknoloji aslında kaliteyi düşürdü” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140919aw196520_02.jpg