Üniversite öğrencilerinin yanı sıra arıların gizemli dünyasını ve tabiatın dengesini merak eden bir çok öğrenci gruplar halinde Çine Arıcılık Müzesi’nde ders işliyor. 
Adnan Menderese Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Çine’de “Çine Arıcılık Müzesi’nde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” projesi çalışmalarına katıldı. Çine Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın da yer aldığı ziyarette Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Okan Atay, Arıcılık Programından aynı zamanda proje yürütücüsü olan Öğr. Gör. Mustafa Kösoğlu ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve proje uzmanı Doç. Dr. Didem Evci Kiraz ve eşi Mehmet Kiraz’ın da katıldığı etkinlikle Aydın’dan gelen bir grup öğrenci eğitim programına katıldı. 
TÜBİTAK tarafından desteklenen ve beş hafta sürecek bir projeye ev sahipliği yapan Çine Arıcılık Müzesi’nde, çocukların birer kovanda yaşayan arı ailesini canlandırdılar. Arı ürünlerinin tadımının da yapıldığı programda arı sokmasının canlandırıldığı dersler verildi. 
Çalışmalar hakkında bilgi veren proje uzmanı Doç. Dr. Didem Evci Kiraz, üniversite olarak arıcılık müzesi gibi bir değere sahip oldukları için gurur duyduğunu belirtti. Bu proje ile birlikte müzenin eğitim amaçlı kullanılabilecek mükemmel bir alan olduğunu keşfettiklerini belirten Doç. Dr. Didem Evci Kiraz, “Özellikle okul öncesi ve ilköğretim düzeyinde yapılacak eğitimlerde, müfredatı destekleyici gezilerde yeni bir alternatif olabilir. Projede benim etkinliklerim arı ürünleri ve sağlık etkileri ile arı sokması. Miniklerimiz bu derslerde bir arı iğnesinin nasıl çıkarıldığını, sokma sonrası nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiği gibi hayati önem taşıyan bilgileri öğreniyorlar” dedi. 
Proje kapsamında eğitim alanların ayrıca; Doğal hayatta arının yeri ve görevleri, antik çağdan günümüze Anadolu'da arının sosyal yaşamdaki yeri, Türkiye'de arıcılık haritası, arının morfolojisi ve fizyolojisi, arı ailesini tanıyalım, arının balından ve poleninden faydalandığı bitkilerin tanıtımı, arı ürünleri ve sağlık, balın öyküsü, arıcılıkta kullanılan ekipmanları tanıyalım ve arı sokması gibi çeşitli başlıklar altında eğitim aldığı bildirildi.