HIMSS EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) olarak adlandırılan sistemi Didim Devlet Hastanesi’ne entegre eden hastane yöneticilerinin amacı hasta güvenliğini artırmak ve sağlık bakım kalitesini yükseltmek oldu.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği’nin Didim Devlet Hastanesi’yle ortaklaşa başlattığı dijital hastane çalışmaları sonunda, yerinde değerlendirme yapmak üzere hastaneyi ziyaret eden HIMSS Türkiye Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse ve Ekibi, Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Niyazi Kocakaplan, Başhekim Dr. M. Veysel Kılıç, Başhekim Yardımcısı Halil Akıl, İdari ve Mali İşler Müdürü Meral Bilir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şerife Ege ve diğer katılımcıların eşliğinde sunum yapıldı. Sunumda Didim Devlet Hastanesinin “Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli” programına geçiş aşamaları anlatıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda Didim Devlet Hastanesi 4 Ağustos 2017 tarihi itibari ile 3 yıl geçerli olan HIMSS 6 sertifikasını almaya hak kazandı. Bu 3 yıllık süre içerisinde Validasyon 7 çalışmalarının devam edeceği bildirildi. Didim Devlet Hastanesi bu sertifika ile ülke genelinde, Milli İşletim Sistemi Pardus kullanan HIMSS Stage 6 belgesine sahip ilk hastane unvanını almış bulundu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

1-005.jpeg4-001.jpeg5-(1).jpeg