Cihanoğlu Külliyesi'nde Bilgi ve Kültür Evi İlköğretim öğrencilerine vakfetmenin önemine değinen Zengin, ''Vakıf arazileri varlığı olanların, Allah rızası için vakfettikleri arazilerdir, mallardır. Vakıfların gelirleri de bağışlanmış olan yerlerden gelir'' dedi.
Zengin, vakıfların bir hayır müessesesi olduğunu ve vakıf kiralarından gelen gelirin de yine vakıflara ait binaların tamirinde, tarihi eserlerin restorasyonunda kullanıldığını belirtti.
Yiyecek bulamayan göçmen kuşların doyurulması ve onlara yuva yapılması için vakıflar kurulduğunu kaydeden Zengin, ''Bizim atalarımız vakıflara çok değer veriyorlardı. Evlenemeyen gençlere çeyiz yardımı yapıyorlardı'' dedi.
Zengin, seminere katılan öğrencilere vakfın sadece maddiyatla olmayacağını ifade ederek, ''Yapılan en küçük iyiliğin temelinde vakıf vardır. Sizin evde küçük kardeşinize kaleminizi vermeniz bile bir vakıftır. Arkadaşınıza bir bardak su vermeniz bir vakıftır. Evdeki evcil hayvanlara yem vermeniz bir vakıftır. İnsanoğlunun yaptığı her iyilik bir vakıf değerindedir'' dedi.