2011 yılında yüzde 100 büyüme kaydederek önemli bir mesafe kat eden Kooperatifin Başkanı Semih Özmeriç, üyelere teşekkür ederek kendisine ve ekibine verilen güvene layık olamaya çalıştıklarını söyledi.
Aydın Şoförler Ve Otomobilciler Odası’nın Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen mali genel kurulda divan başkanlığını Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanı Necip Saraç yaparken, üyeler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Halk kongreye yoğun ilgi gösterdi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan mali genel kurulda Aydın Şoförler- Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek kooperatifin 2011 yılı faaliyetleri konusunda bilgi verdi.
Anayasanın 173. Maddesi’nde “Devlet, küçük esnaf ve sanatkarı koruyucu ve kollayıcı tedbirler alır” hükmü bulunduğunu hatırlatan Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, “Bu sebeple Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Halk bankası’nın cari faiz oranının yüzde 50’si ile kredi kullandırılmaktadır. Aradaki yüzde 50’lik fark ise Hazine tarafından sübvanse edilmektedir” dedi.
Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanakarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak kooperatifi her yıl bir önceki yıldan bir adım ile götürmek gerek yönetim kadrosu, gerekse personeli ile gayret gösterdiklerini belirten Başkan Semih Özmeriç, “Kooperatifimiz 2011 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 101 büyüme gerçekleştirmiştir. 2010 yılında esnafımıza kullandırdığımız kredimiktarı 1 milyon 600 bin TL iken, bu rakam 2011 yılında 3 milyon 500 bin TL’ye ulaşmıştır. Toplamda da kullandırdığımız kredi tutarı ise 5 milyon TL’nin üstüne çıkmıştır” diye konuştu.

“KREDİ HİZMETLERİNİN YANINDA SİGORTA HİZMETİ DE VERMEYE BAŞLADIK”
Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanakarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak üyelere kredi hizmetinin yanında sigorta hizmetleri de vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Semih Özmeriç, konuşmasının devamında “Kooperatifimiz 2011 yılında sadece kredi kullandırmakla kalmamış, ortaklarımıza sigortacılık anlamında da hizmet vermiş ve bu kaynaklarımızı da ortaklarımızın lehine kullandırmıştır. Kooperatifimiz Halk bankamız ile uyum içerisinde çalışmakta, ihtiyaç duyan ortaklarımıza en kısa sürede kredi kullanmaları sağlanmaktadır. Başvurusunu yapan ortağımız evraklarını tamamladığında 1-2 gün içerisinde kredisini kullanmaktadır. Kooperatifimizin başarısına katkı sağlayan herkese, özellikle Aydın halk bankası Müdürümüz Şerafettin Güleşgen’e, kooperatif işlemlerini yapan Yönetmen Zekiye Yüksel’e, her zaman yanımızda olan Genel Başkanımız Abdlkadir Aygül ve yönetim kuruluna ve Bölge Birliği Başkanımız Necip Saraç’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.