Şu an itibariyle metrekareye yaklaşık 15 kilo yağışın düştüğü Aydın’da Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu Koçarlı ve Söke Ovası’nda binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yağışların yarına kadar etkili olarak devam edeceğini, Cuma gününe kadar ise aralıklarla süreceğini belirtti.
Dün gece aniden bastıran sağnak yağışla birlikte Büyük Menderes nehrine akan dere ve çayların taşıdığı yağmur suları Büyük Menderes Nehri’ni taşırdı. Sabah aniden nehir sularının yükselmesi ile birlikte Büyük Menderes Nehri Koçarlı ve Söke ovasının olduğu yerlerde taştı. Nehrin taşması nedeniyle Menderes Ovası adeta menderes gölüne dönerken, çiftçiler Menderes Nehri’nin kalan kısmının bir an önce ıslah edilmesini istediler.

“VALİ AYDIN OVASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU”
Bu arada Aydın Valisi Kerem Al, yağışlara rağmen elinde şemsiyesi ile Aydın Ovası’nda incelemelerde bulundu. Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan ile görüşen Aydın Valisi Kerem Al, şu anda taşkın sorunu yaşanan yerlerin durumu ile ilgili bilgi aldı. Çine Adnan menderes ve İkizdere Barajları tamamlanmadan önce ana yolların bile kapandığını öğrenen Aydın Valisi Kerem Al, Menderes Nehri’nin kalan kısmında da bir an önce yatak ıslahının yapılması için uğraş vereceklerini söyledi.
Koçarlı’daki mevcut 130 bin dönüm arazinin şu anda yaklaşık 70 bin dönümünün Menderes Nehri’nin taşması sonucu sular altında olduğunu belirten Koçarlı Ziraat Odası başkanı Rıza Arslan, Çine ve İkizdere Barajları’nın tamamlanması ile geçen yıllara oranla su altında kalan arazi miktarının düştüğünü, nehrin yatak temizliğinin yapılması ile bu sorunun çözüleceğini belirtti.
Bu yıl Aralık ayı başına kadar havaların kurak gittiğini ve bazı yerlerde maddi hasara neden olsa da yağışlardan memnun olduklarını belirten çiftçiler, bir an önce Menderes Nehri’nin taşkın yaşanan bölümlerinde yatak ıslah çalışmasının yapılmasını istediler.

“YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK”
Dün gece başlayan yağışların Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten Aydın Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilerin gerekli tedbiri almasını isteyerek, Aydın il genelinde yarına kadar şiddetli Cuma gününe kadar da aralıklarla yağışların devam edeceğini belirttiler.