Güvenlik çemberine alınan bölgede kuş uçurtmayan polis ekiplerinin enkazın tamamen kaldırılıp altın arama çalışmaları tamamlanıncaya kadar ilgisiz kimsenin bölgeye alınmayacağı öğrenildi. 
Bilindiği gibi dün sabah saatlerinde Doğu Gazi Bulvarı Maliye girişi köşesindeki arsada kazılan inşaat çukuru nedeniyle inşaat alanının hemen yanında bulunan ve Yağmur Kuyumculuk adlı bir işyeri göçmüştü. Göçüğün sarraf dükkanın açık olduğu ve altınların vitrinlerde sergilendiği sırada meydana gelmesi nedeniyle 3 kişi yaralanmış ve çok miktarda altın da göçükle birlikte inşaat alanına saçılmıştı.

Göçükte yaralıların kurtarılmasının hemen ardından başlayan altın arama çalışmaları akşam hava kararıncaya kadar polis ekipleri nezaretinde devam etti. Akşam havanın kararması ile ara verilen altın arama çalışmalarından sonra güvenlik çemberine alınan bölgeye sabit polis ekibi görevlendirildi. Polis ekipleri gece sabah kadar enkaz alanında altın nöbeti tuttu. Bölgenin arama çalışmaları tamamlanıncaya kadar polis gözetiminde tutulacağı belirtildi.