Bölgesi’ndeki 30 bin esnaf adına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nu ziyaret ettiğini ve düzenlenen sempozyum ile Aydın’ın yetiştirdiği mümtaz devlet adamı Merhum Adnan Menderes’in bilinmeyen yönleri ile aydınlatıldığını belirten Necip Saraç, ADÜ’ye müteşekkir olduklarını söyledi. 
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Necip Saraç, Türkiye’nin demokrasi şehidi Başbakanı Merhum Adnan Menderes’in hayatının ilk defa ilk ADÜ’nün düzenlediği ‘Türk Tarihinde Adnan Menderes’ sempozyumu ile ele alınıp aydınlatıldığını söyledi. Bu çalışma ile başta Menderes’in hemşerileri olmak üzere ülkedeki pek çok kişinin aydınlatıldığını belirten Başkan Saraç, aynı zamanda Aydınlı ve esnaf çocuğu olan ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu ve ekibine başarılarının devamını diledi. Saraç, Rektör Birincioğlu ile projede görev alan Yard. Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Doç. Dr. Talip Kabadayı, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üreten ve ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Gülay Gündeay’ı teşekkür plaketi sundu. 
“ADNAN MENDERES’İN MANEVİ MİRASINI TAŞIYORUZ”
Merhum Menderes ile ilgili geniş katılımlı ilk sempozyumun Menderes’in adını taşıyan Adnan Menderes Üniversitesi tarafından gerçekleştirildiğini ve “Türk Tarihinde Adnan Menderes Sempozyumu’nun büyük ilgi gördüğünü belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, bu tür desteklerin çalışmalarına şevk verdiğini söyledi. Adnan Menderes’in özellikle genç kuşaklar tarafından daha iyi anlaşılıp bilimsel ortamlarda tartışılmasına öncülük ettiklerini belirterek “Adını taşımakla büyük onur duyduğumuz Adnan Menderes’in manevi mirasına sahibiz. Amacımız Adnan Menderes’in yaşamının, Türk siyasetine katkılarının, toplumla kurduğu iletişimin ve gelecek kuşaklara bıraktığı mirasın nesnel olarak değerlendirilmesi suretiyle, gençlerimizin Menderes ve dönemini yakından tanımalarını sağlamak. Türkiye’de ilk defa yapılan bu akademik toplantı yoğun ilgi gördü. Çalışmalarımız daha geniş kapsamlı olarak devam edecek” dedi.