Aydın"ın Türkiye"nin Kültür Başkenti olabilecek bir seviyede olduğunu belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu kıymetlerin değerlendirilmesi için TURSAB Bakanı Başaran Ulusoy"dan yardım istediklerini ve en kısa sürede Aydın"ın turizmde hak ettiği yere geleceğini inandığını belirtti.

Aydın Merkez Köprülü, Veysipaşa ve Ramazapaşa mahallelerinde incelemelerde bulunduktan sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte değerlendirme yapan TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bir çok medeniyete beşiklik etmiş Aydın"ın tarihi ve kültürel varlıklarını gelecek nesillere aktarmak için çalışma yaptıklarını ve Aydın"ın da turizmden payını alacağını belirtti. Aydın"ın hem iç hem de dış turizm potansiyelinin büyük olduğunu ancak çeşitli yerlerde restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydeden Ulusoy “Bu tarihi değerlerle birlikte ilin sembolü haline gelen incir, zeytin, zeytinyağı, kestane ve diğer ürünleri markalaştırmak gerek. Kuşadası ve Didim"i içinde barındıran Aydın"ı turizmde hak ettiği yere getirmeliyiz. Bugüne kadar Aydın"ın turizmden yeterince pay alamamasında bizim de sorumluluğumuz var. Bu güne kadar ihmal edilmiş Aydın önemli bir turizm merkezi olabilir. Bunun için çalışıyoruz” dedi.
Desteklerinden ve Aydın"a olan ilgilisinden dolayı TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy"a teşekkür eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Her yönü ile turizme elverişli olan Aydın"da turizmi geliştirmek istiyoruz” dedi.