Bakan Egemen Bağış tarafından 27 Mayıs 2011 tarihinde açılan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 1. kuruluş yıldönümü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklere Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Şevket Şenol Ayhan, hastane personeli, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Kutlamalar çerçevesinde hastane bahçesinde personellerin destekleri ile yapılan lokma hayrı hastalara sunuldu. Ayrıca yapılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi.
Kutlama programında konuşan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Şevket Şenol Ayhan, hastanenin geçen 1 yılda neler yaptığını rakamlarla anlattı. Ayhan, personelin canla başla çalıştığını, kendilerine verilen görevi en iyi bir şekilde ifa etme gayretini gösterdiklerini belirterek, “Kuruluşumuzun daha ilk yılında Kadın ve Çocuk hasta olarak toplam 158 bin 484 poliklinik hastası muayene edilmiş, bunların 25 bin 876’sı yatarak tedavi görmüş ve 12 bin 628 hastaya değişik büyüklüklerde ameliyat yapılmıştır. 5 bin 94 doğum gerçekleşmiş, bu doğumların sadece yüzde 14’lük kısmı ilk sezaryen vakasıdır. Bu ilk sezaryen oranı anne ve bebek dostu hastane olduğumuzun göstergesidir. Fiziki yapımızın yanı sıra daha kaliteli bir hizmet için hem personel sayımızı hem de kalitesini arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Hastane binasının hastaların tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış otel konseptinde hasta odalarına sahip olduğunu belirten Ayhan, “’En yüce değer bilgi ve en üstün hizmet insana hizmettir’ inanç ve anlayışı ile modern, kaliteli, bilimsel, vicdani, etik, ilkelerden ödün vermeden açık, dürüst, güvenilir tanı ve tedavi hizmeti sunmayı hedefleyen bir hastane anlayışı oluşturma gayretimiz artarak devam edecektir. Bu vesile ile tüm halkımıza ve çalışanlarımıza sağlıklı ve mutlu günler dilerim” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg