AYDINPOST ÖZEL-Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklardan düzenlemeler ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun hükmünde kararnamesinin 12. maddesine göre; memurlar ve diğer kamu görevlilerinden asil kadro ve görevleri dışında kurum kuruluşların, yönetim kurulu, denetim kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenir şeklinde açık hüküm olmasına rağmen bazı kamu görevlileri ücret almaya devam ettikleri iddia ediliyor.

 

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Er"in verdiği soru önergesini inceleyen Aydın İl Genel Meclisi İl Özel İdare komisyonu yaptığı inceleme sonucu yönetim kurulu üyelerinin Çine Yem Besicilik ve Süt Sanayi AŞ, Ege Et Mamulleri Yem ve Yağ Sanayi Ticaret AŞ. İle (AYTER) Aydın Termal Turizm ve Jeotermal AŞ"den ayrı ayrı ücret aldığını tespit etti.

 

KİM BU İSİMLER?

 

İlgili şirketlerden usulsüz ücret alan kamu görevlilerinin isimleri açıklanmazken, kamuoyu haksız kazanç elde eden kamu görevlilerini merak ediyor.

 

AKP'LİLER MAAŞA ALMAYA DEVAM EDİYOR İDDİASI

 

İl Özel İdare"deki bir başka skandal ise, eski İl Genel Meclisi"nin Adalet ve Kalkınma Parti"li üyeleri Ünal Sarıoğlu, Adnan Elmacı, Hamit Özdemir, Kazım Günaydın Türk Ticaret Kanunu"nun 275 ve 316. maddesi hükümleriyle 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 30. madde hükümleri gereğince azledilmeleri oldu.  

 

Ama onlar Aydın İl Özel İdaresine bağlı şirketlerindeki görevlerine devam ediyorlar. Eski İl Genel Meclisi üyelerinin görevlerinden ayrılmayışlarının arkasında da İl Genel Meclisi eski Başkanı İsmail Hakkı Eser"in olduğu, Genel Sekreterliğe bu konuda baskıcı olduğu Aydınpost Haber Merkezi"ne gelen bilgiler arasında.