İl genelindeki 147 bin esnaf ve birinci derece yakının faydalanacağı protokol kapsamında Aydın’da hizmet veren özel hastanede muayene ve tedavi olan esnaf ve birinci derecedeki yakınlarına ödemede yüzde 20 oranında indirim yapılacak.
Her şeyin başının sağlık olduğunu ve bu kapsamda Özel Hastane ile Aydın İl Geneli’ndeki esnaf ve yakınlarını kapsayan protokolü Hastane Genel Direktörü Ömer Kuntay ile imzalayan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, protokolün hayırlı olmasını diledi.
Sağlık protokolünün imzalanmasının ardından gündemdeki konuları değerlendiren ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın Esnaf Odaları Birliği başkanı Hulisi Akşit, Aydın Belediyesi tarafından su faturalarına yansıtılan 10 TL’lik katı atık bedeli ile ilgili esnafın şikayetçi olması halinde yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Aydın’da esnafın sırtındaki yükün her geçen gün ağırlaştırıldığını belirten Başkan Akşit, “Bu yıl hafta tatili ruhsatları Belediyemiz tarafından 50 TL’den 250 TL’ye yükseltildi. Bu meseleyi hiç dile getirmedik. Bunun yanında bir de Aydın esnafı haksız rekabetin içine itilmek isteniyor. Şu anda Aydın’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AYBA ve vakıflar tarafından zor durumdaki vatandaşlara ekmek ve gıda yardımı yapılıyor. Bunun yanında şimdi bir de Belediyemiz tarafından Halk Ekmek üretimi için çalışma başlatıldı. Eğer Aydın’da ekmeğe ihtiyacı olan vatandaşımız varsa bunu esnaf olarak biz karşılayalım. Ancak haksız rekabete neden olacak olan Halk Ekmek fabrikasına karşıyız” dedi.