AYDINPOST HABER SERVİSİ-Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevinden, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Temel, MOBESE ve işyerlerinde bulunan toplam 902 kamera sayesinde olaylara kısa zamanda müdahale edebildiklerini söyledi. Temel, "Kent Güvenlik Projesi kapsamında oluşturulan kamera sistemi ve 155 ihbarları sayesinde en kısa sürede olay yerine ekipler sevk ediliyor, eş zamanlı olarak Mobese kamerası ile olay yeri izleniyor. Bu sayede olaya karışan şahıs veya şahısların kaçma ihtimaline karşı ekipler eşgal, araç cinsi ve diğer bilgiler verilmek sureti ile yönlendirilerek şahısların yakalanmaları sağlanıyor" dedi. 

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevinden, Aydın İl EmniyetMüdürlüğü Görevine atanan Ahmet Turan Temel, Aydın'ın huzurlu bir kent olduğunu söyledi. Aydın'da huzurun ve güvenliğin sağlanabilmesi için vatandaşlarla el ele çalışmanın yanı sıra teknolojinin de kullanıldığını belirten Temel, "Teşkilatımız, meydana gelebilecek toplumsal olayları yönetmek, suç girişimini caydırmak, geçmişe yönelik kamera kayıtlarını kullanarak suçu ve delilleri tespit etmek ve suçluyu en kısa sürede yakalamak amacıyla Kent Güvenlik Projesini hayata geçirdi. Bu sistem ile asayiş ve güvenliğin daha üst seviyelere çıkartılması hedeflenmekte. Suç ve suçlu ile mücadelede halk desteğini almak, teşkilatımız açısından büyük önem taşımakta ancak bunun yanında çağın gelişen teknolojik imkanlarından da azami ölçüde faydalanmanın önemi büyük" dedi.

9'U HAREKETLİ 902 KAMERA

2009 yılında Aydın Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından asayiş, trafik ve güvenlik hizmetleri açısından Aydın'ın çeşitli noktalarının 47 sabit, 9 hareketli olmak üzere toplam 56 adet Mobese kamerası ayrıca il merkezinde 229 işyerine 850 kamera takıldığını hatırlatan Ahmet Turan Temel, "Kameraların etkin olarak takip edilmesi ile meydana gelen toplumsal olaylar, terör eylemleri ve asayiş olaylarına en kısa sürede müdahale ediliyor. Ayrıca olayın meydana geldiği çevredeki tüm kamera görüntüleri olay öncesinden itibaren yedeklenerek, incelenmek üzere ilgili birimlere en kısa
sürede ulaştırılıyor. Bu merkezler sayesinde kamera bulunan noktalardaki hareketlilik sürekli izlenebildiğinden devriye ekiplerin kamera bulunmayan noktalara kaydırılması ile önleyici hizmetin daha etkin bir biçimde yapılması sağlanıyor" diye konuştu.

KENT GİRİŞ ÇIKIŞLARI PLAKA TANIMA SİSTEMİ İLE TARANIYOR

Aydın'ın, Muğla, Denizli ve İzmir yolu üzerinde, gidiş-geliş istikametine göre ikişer adet olmak üzere toplam 12 adet plaka tanıma sistemi ile takip edildiğini söyleyen Temel, mayıs ayında faaliyete geçen Kapalı Devre Televizyon Büro Amirliği'nce bu güne kadar 6 çalıntı araç, 200 hacizli-yakalamalı araç, 40 adet de trafikten men kaydı olan aracın yakalandığını belirtti. 

TEKNOLOJİ EN ÜST SEVİYEDE KULLANILIYOR

Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Merkezi'nin 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini hatırlatan Ahmet Turan Temel, teknolojiyi en üst seviyede kullanmaya çalıştıklarını söyledi. Temel, "Araç Takip Sistemi sayesinde acil çağrılarla bildirilen olaylara en yakın ekipler harita üzerinden tespit edilerek olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi sağlanıyor. Bu sayede ekipler de etkin olarak denetleniyor. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizde bulunan Mernis bağlantılı cep telefonları ile online sorgu yapabilen sistem sayesinde tüm sorgular vatandaşların bulunduğu yerde çok kısa bir süre içerisinde tamamlanarak merkeze iletiliyor. 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarlar değerlendirilirken, en kısa sürede olay yerine ekipler sevk ediliyor. Eş zamanlı olarak Mobese kamerası ile olay yeri izleniyor, olaya karışan şahıs veya şahısların kaçma ihtimaline karşı ekipler eşgal, araç cinsi ve diğer bilgiler verilmek sureti ile yönlendirilerek şahısların yakalanmaları sağlanıyor" dedi. Temel ayrıca, Aydınlıların 155 Polis İmdat hattını etkin olarak kullandıklarını ayda ortalama olarak 12 bin civarında çağrı geldiğini, ihbar niteliği taşıyan çağrıların birçoğunun aynı olayın ihbarı olduğunu söyledi.(Cem ULUCAN)

1412aydinemniyetmuduru2.jpg