AYDINPOST HABER MERKEZİ / DUYGU SEVİMLİ Geziyle öğrencilerin kentin tarihi, turistik ve kültürel eserlerini yerinde görmesi, ulusal kültüre sahip çıkması ve tarihi eserlerin özelliklerini anlaması amaçlandı. Geziye katılan öğrenciler, müzedeki eserlere büyük ilgi gösterdi.

Müze görevlilerinden eserler hakkında bilgiler alan öğrenciler, arkeolojik, etnografik ve taş eserlerin sergilendiği bölümleri gezdiler. Öğrenciler en çok etnografik eserler ile değişik yerlerde yapılan kazılar sonucunda çıkarılan arkeolojik buluntularla birlikte Aydın’ın geleneksel yaşam biçimi ve kültürünü yansıtan bölümlere büyük ilgi gösterdiler. Okul öğretmenin yaptığı açıklamada, geziyle öğrencilerin tarih, kültür ve sanat eserleri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Hayat Bilgisi derslerinde eski oyunlar, eskiden kullanılan araç-gereçler, kıyafetler konularını işlediklerini belirten Nurdan Sarıkaya, ''Derste öğrenilen bilgilerin pekişmesi ve görsel olarak gezilmesi öğrencilerimiz için çok faydalı oldu'' dedi.

Sarıkaya, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimi için farklı gezi programları düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

fdsgh.jpgdtfkjj.jpgjkslhn.jpgsfhj.jpg