Büyükşehir belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, şehir merkezinde yaptıkları çalışmalarda topladıkları çöp ve ot yığınlarını poşetleyerek, bunları Belediye’ye ait moloz ve çöp döküm yerlerine dökmeleri gerekirken, yerleşim bölgesi içinde kalan Pınarbaşı Mahallesindeki çay kenarına dökmesi tepkilere neden oldu.

Büyükşehir belediye ekiplerinin, belediyeye ait kamyona poşetler içinde yükledikleri çöp ve moloz yığınlarını mahalle arasında bulunan çay kenarına dökmeleri Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla da çekilerek belgelendi.

Belediye ekiplerinin topladıkları çöp ve molozları Nazilli belediyesi tarafından belirlenen  Dallıca Mahallesinde bulunan Ergün yağ fabrikası yakınında bulunan  çöplüğe atılarak üstünün kapatılması gerekirken mahalle arasına gelişigüzel atmaları ise ne kadar çevreci olduklarını bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Belirlenen moloz döküm alanı dışındaki noktalara gelişi güzel moloz dökenlere ya da, yaptıkları inşaat alanı yanında molozları bırakanlara, tespit edilmeleri halinde büyük cezalar yazan büyükşehir Belediyesi’nin böyle sorumsuzca davranması ise Mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Çevre  ve çevre sağlığı olarak uygun olmayan bu tür yerlere çöp ve moloz dökenlere İmar   Kanunun 40 ve 41. maddeleri gereğince  6 Bin 322 .85 TL para cezası yaptırımı uygulanırken, Büyükşehir belediyesinin bu yasağı çiğnemesi ise ilçede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

muratttt-(2).jpgmuratttt-(3).jpg