Genç avukat mektubunda, "Eski eşim beni ’Seni Ayşe Paşalı gibi öldüreceğim’ diyor. Beni ve oğlumun hayatını kurtarın" diye yazdı.

Üniversiteden 6 yıl önce mezun olup stajını tamamlayan P.E., Antalya Barosu’na kayıtlı avukat olarak mesleğini yapmaya başladı. O tarihte bir otele haciz işlemine giden P.E., otelin güvenlik görevlisi 35 yaşındaki Adem Murat S.’le karşılaştı ve aşık oldu. Nikah masasına oturan çiftin ilk yıllarda mutlu evliliği, lise mezunu güvenlikçi kocanın işsiz kalmasıyla sarsıldı.

Eşinden psikolojik işkence ve şiddet görmeye başladığını söyleyen avukat P.S boşanma davası açtı ve çift bir ay önce anlaşmalı boşandı. Adem Murat S., anlaşmalı boşanmada, avukat eşinin tanındığı S. soyladını kullanmaya devam etmesini kabul etti.

ERDOĞAN’A MEKTUP
Ancak boşanmalarına karşın Adem Murat S.’nin kendisine psikolojik işkence ve şiddet uygulamayı sürdürdüğünü, ölümle tehdit etitğini söyleyen avukat P.S. son çare olarak "Beni ve oğlumun hayatını kurtarın" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. Mektubunda yaşadıklarını anlatan P.S., şunları yazdı:

"Şu anda çocuğum ile ölüm korkusu içinde yaşıyorum. Diğer kadınlar gibi cinayete kurban gideceğim. Benim korkum ölmek değil, 5 yaşındaki oğlumu savunmasız ve öksüz bırakmak. Eski eşim beni ’Seni Ayşe Paşalı gibi öldüreceğim’ diyor. Acil yardım bekliyorum."

’SAVUNMASIZ KALDIM’
Avukat olmanın ve haklarını bilmenin kadın olarak kendisini şiddetten koruyamadığına dikkat çekerek yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan P.S., "Boşanma davası sırasında koruma kararı alınmıştı. Ancak boşandığın gün, bu karar ortadan kalktı. Savunmasız bir şekilde saplantılı bir adamın karşısında 5 yaşında bir çocukla kalakaldım öylece" dedi.

ADLİYE ORTASINDA DAYAK
Eski eşinin lise mezunu olduğunu ve güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten P.S"Aramızdaki kültür farkına rağmen severek evlendim. O işsiz kaldıktan sonra sorunlar başladı. Kumara alıştı. Ondan ayrılmak istediğimde iki kaburga kemiğimi kırdı. Son olarak da adliyenin ortasında meslektaşlarımın ve müvekkillerimin önünde beni dövdü. Meslektaşlarım olmasaydı o gün beni öldürecekti. Şimdi meslektaşlarımın yüzüne bakamıyorum. Çok utanıyorum ve adliyeye giremez haldeyim" diye konuştu.

’AYŞE PAŞALI’ SENDROMU
Eski eşi Adem Murat S.’nin sık sık ölümle tehdit ederken kendisini Ayşe Paşalı gibi öldüreceğini söylediğini iddia eden avukat P.S., kurtulmak için kimlik değiştirip estetik ameliyat olmak bile istediğini söyledi. P.S. şöyle dedi:

"Artık bende Ayşe Paşalı fobisi oluştu. Adliye koridorlarında gözleri mor, ölümü bekleyen o kadının görüntüsü gözümün önünden gitmiyor ve ben de ölümü bekleyen birisi haline geldim. Polisler bile ’Siz avukatsınız, kendi hakkınızı savunmasını bilirsiniz diye korumaya gerek duymadık’ diyebildiler bana. Hakkımı bilmek beni yumruklardan korumuyor. Adam evime giriyor ve bana saldırıyor, polise zorla ifade aldırıyorum. Devletin bana yeni kimlik vermesini istiyorum. Yüzümü değiştirmek istiyorum. Zaten eski eşim avukat olmam nedeniyle ’Seni nereye gitsen bulurum’ diyor. Çocuğumla başka bir yaşam kurmak istiyorum."