İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, Torbalı ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra 3 aydır haber alınamayan avukatın eski sekreteri ve sekreterin kocası ile çiftin 3 yakınını gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, 6 Kasım 2010'da Uşak'a gitmek üzere, 35 TMV 76 plakalı otomobiliyle Torbalı'daki evinden ayrılan evli ve 2 çocuk babası avukat Mümtaz Baytekin'den (40) bir daha haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçen süreçte ailesine bilgi vermeyen, kredi kartı harcaması yapmayan Baytekin'in öldürülmüş olma ihtimali üzerine soruşturma başlattı.

Cep telefonu sinyallerini inceleyen polis ekiplerinin, Baytekin'in Uşak'ta özel bir hastanenin bulunduğu bölgeye gittiğini, en son sinyalin ise Manisa'nın Kula ilçesinden geldiğini belirlediği öğrenildi.

Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili birçok kişinin ifadesine başvuran ekipler, kayıp avukatın eski sekreteri C.Y. (21) ve avukat Baytekin'in yanında çalışırken evlenerek Uşak'a yerleştiği E.Y. (30) ile çiftin 3 yakını gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların sorgulanmasının sürdüğü bildirildi.