Beşiktaş'ın Brezilya asıllı milli futbolcusu Mehmet Aurelio, Fenerbahçe formasıyla sevincini yaşayamadığı Türkiye Kupası'nı artık kazanmanın zamanı geldiğini ifade etti.

Beşiktaş Dergisi'nin ekim sayısında röportajı yayımlanan Aurelio, bir önceki dönemde Türkiye kariyeri, Fenerbahçe'den ayrılışı, Türk vatandaşlığına geçişi ve Beşiktaş'ın durumuyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Aurelio, kendisi gittikten sonra Fenerbahçe'nin sadece bir TFF Süper Kupa kazandığı, bunun pek iç açıcı bir istatistik olduğunun söylenemeyeceği ifade edilerek yöneltilen, ''Bunda senin eksikliğinin etkisi olduğunu söyleyebilir misin?'' soruya, ''Fenerbahçe'nin performans düşüklüğünün benimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta benden sonra da iyi futbolcuları oldu. Her takımın geçirdiği etaplar vardır. Onların da böyle kötü bir dönemi oldu'' şeklinde yanıt verdi.

''Türkiye Kupası'nı artık kazanmayı istiyor musun?'' şeklindeki soru üzerine de Aurelio, ''Artık zamanı geldi galiba'' dedi.

Trabzonspor döneminin kariyeri açısından çok verimli olduğunu, Fenerbahçe döneminin de iyi bir etap olduğunu kaydeden Aurelio, ''Orada bulunduğum 5 sene içinde 3 şampiyonluk, 1 de TFF Süper Kupa kazandık. Trabzonspor'da olduğu gibi iyi futbolculara sahiptik. 2007 yılında, yılın futbolcusu seçildim. Benim için mutluluk verici bir andı. Kariyerimin güzel dönemlerinden birisini yaşadım'' ifadelerini kullandı.

-''İNSANLAR KAFALARINA GÖRE KONUŞUYORLAR''-

Fenerbahçe'den gidişinin ardından bazı olumsuz yorumların yapılmasıyla ilgili soru üzerine de Beşiktaşlı futbolcu şunları kaydetti:

''İnsanlar kafalarına göre konuşuyorlar. Ama ben görev aldığım süre içinde her zaman maksimum mücadele ettim. Takıma olabildiğince faydalı olmaya çalıştım. İçim rahat ve eleştiriler beni etkilemiyor. Küçüklüğümden beri İspanya Ligi'ni televizyondan heyecanla takip ediyorum. Real Betis gibi bir takımdan teklif gelmesi orada oynamanın kapısını açtı. Bunu da düşünerek böyle bir karar verdim.''

Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili olarak Aurelio, ''Türk halkına bana kollarını açtığı, beni yadırgamadığı için teşekkür ediyorum. Kendimi aileden biri gibi hissediyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Bu duruma Brezilyalı futbolcuların alışık olduğunu, bu nedenle ülkesinden tepki görmediğinin altını çizen Aurelio, Türkiye Milli Takımı formasıyla Macaristan maçında attığı ilk golün de kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

-''BEŞİKTAŞ'A SÖZ VERDİM''-

Siyah-beyazlı ekibe transfer olduğu süreci de anlatan Aurelio, şunları kaydetti:

''Menajerim Bayram Tutumlu ile Galatasaray arasındaki konuşma hakkında yorum yapmak istemiyorum, çünkü ben şahit olmadım ve bir yanlış anlaşılma olmasını istemedim. Zaten o süreçte Beşiktaş ile diyalog halindeydim. Ancak menajerim bana teklifi ilettiğinde Beşiktaş'a söz verdiğimi söyledim ve onlarla bir görüşme yapmadım.''

Mehmet Aurelio, teknik direktör Bernd Schuster için, ''Ne söylenebilir ki! Çok tecrübeli ve büyük bir isim. Dünyanın sayılı takımlarında çalışmış, kariyer sahibi bir hocamız var. Onunla çalışıyor olmayı kendi açımdan bir şans olarak görüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Aurelio, Beşiktaş'ın bu sezon kurduğu kadroyu da ''Şu bir gerçek ki bu sezonun en iyi kadrosuna sahip takımı Beşiktaş. Quaresma, Guti, Hilbert, Nihat... Çok değerli isimler ve yaptıkları işlerle bunu sahada da gösteriyorlar'' şeklinde yorumladı.

Orta alandaki forma rekabetinin Beşiktaş için pozitif bir durum olduğunu kaydeden Aurelio, ''Ernst, Necip, Fink gibi oyuncularla bir rekabetim olacak ve kendimi en iyi şekilde göstererek başarılı olmaya çalışacağım'' ifadesini kullandı.

Türkiye'yi çok sevdiğini, ancak kariyerinin sona ermesinin ardından ülkesine dönerek ailesiyle vakit geçirmek istediğini belirten Aurelio, ''Sakin bir şekilde düşünme fırsatı bulduktan sonra yeniden Türkiye'ye dönmeyi düşünebilirim tabii ki'' dedi.

Yeni doğan kızına Türk ismi koymasıyla ilgili olarak da Beşiktaşlı futbolcu, ''Büyük kızım Mahayla'nın gittiği okulda Aylin adında bir arkadaşı vardı. Biz de çok beğendik ve küçük kızımıza bu ismi verdik. Mahayla 6 yaşında, Aylin ise henüz 6 aylık'' dedi.

A.A.